Goede dochter
Boekrecensies,  Thriller

Goede dochter – Karin Slaughter

Karin Slaughter is misschien wel één van de bekendste thriller schrijfsters op dit moment. Haar nieuwste boek Goede Dochter kwam onlangs uit. Benieuwd of ook dit boek weer geslaagd is?

Waar gaat Goede dochter over?

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.
Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

Goede dochter begint al direct ontzettend spannend. Even ga je 28 jaar terug in de tijd, het begin van dit spannende boek. Al direct vloog ik door de eerste bladzijdes heen, want wát gebeurde hier nou eigenlijk precies?! Het is alsof alles in een flits voorbij gaat en soms las ik zo snel door, dat ik even terug moest kijken om te weten wat er precies gebeurd was. Je zit al direct in het verhaal en voor je het weet is het begin van het verhaal al weer over. Een krachtige binnenkomer, waardoor je graag de rest van het verhaal wilt weten. Daarna begin je met het “echte” verhaal. Ondanks dat ik in het begin dacht: wow, dit zijn best veel pagina’s, merk je daar eigenlijk helemaal niks van. Je vliegt er doorheen en voor je het weet zijn die 500 pagina’s al weer voorbij.

‘Goede dochter is een absolute must read!’

Goede dochter is een krachtige thriller en in het begin had ik ook geen flauw idee waar het verhaal precies naartoe ging. Het is even wennen aan de verschillende namen, soms zijn ze lastig uit elkaar te houden. De moeder wordt op verschillende manieren genoemd, maar de dochter ook. Daarom had ik in het begin een klein beetje het gevoel alsof er meerdere personages in het boek zaten. Na een aantal bladzijdes heb je dit gelukkig wel door, maar verwarrend kan het zeker zijn. Het is echt een knop die je even moet omschakelen tijdens het lezen.

Ook moet je er zeker van houden dat alles tot in de puntjes beschreven wordt. Hier ben ik persoonlijk geen enorme fan van, ik hoef niet per se te weten hoe golvend het blonde haar is van de personen en hoe diep bruin de ogen zijn. Ik vind het fijn om zelf een beeld te kunnen schetsen, in plaats van dat dat voor je wordt gedaan. Toch was dit ergens ook niet heel erg storend, maar ik kan begrijpen dat het een klein minpuntje van het boek zou kunnen zijn.

Verder ben ik lovend over het gehele boek. Ik had niet verwacht dat ik zo snel door het boek heen zou gaan. Voor mij was hij verrassend en voor een enorm groot deel had ik geen flauw idee waar het boek heen zou gaan. En dat is wat mij betreft een goede thriller. Goede dochter is een absolute must read deze zomer!

Meer recensies lezen van de boeken van Karin Slaughter? Klik dan hier.

13 Minuten

Titel: Goede dochter
Auteur: Karin Slaughter
Verschenen: 13 juni 2017
Pagina’s: 512
Uitgever: HarperCollins
Originele titel: Good Daughter

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *