Adorable Bookclub,  Boeken,  Fantasy

Goddelijk deel 3: Verliefd – Josephine Angelini


Fleur van de Adorable Bookclub las het derde deel uit de Goddelijk serie van Josephine Angelini: Verliefd. Benieuwd naar het verhaal? Lees snel meer!

Na haar helse afdalingen naar Hades en de niet-bedoelde bevrijding van de goden, staat Helen weer voor veel nieuwe uitdagingen. Naast de pogingen die Helen allemaal onderneemt om de goden weer op te kunnen sluiten, ontstaat er een steeds groter wordende kloof tussen haar en haar vrienden. Met alle verantwoordelijkheden die rusten op haar schouders, weet Helen namelijk niet meer goed hoe ze zich tegenover haar vrienden en geliefden moet gedragen. De spanning tussen alle Telgen is om te snijden; iedereen voorziet dat een grote strijd tussen de Telgen en de goden onvermijdelijk is. Ondertussen stappen onverwachte vijanden uit de schaduwen en zijn de goden uit op wraak. Kortom: chaos! Als dappere heldin is Helen gedwongen zich hier doorheen te worstelen. Maar dat is niet alles: ook tussen Lucas en Orion moet ze een keuze maken. Ze ontdekt veel waarheden en die zijn niet allemaal even leuk…

Wauw, dit is echt een dijk van een afsluiter voor een trilogie! Daar waar ik de eerste twee delen vrij rustig gelezen heb en het verhaal best sloom vond gaan, heb ik dit boek verslonden en was er geen moment rust in het verhaal. Zo is het boek niet alleen spannend en vol interessante karakters, maar zitten de gebeurtenissen ook goed in het elkaar. Vaak worden dingen al ver van tevoren met kleine hints aangegeven, waardoor ja na een tijdje beseft dat de puzzelstukjes in elkaar passen. Goden worden als personages best goed gelinkt aan de echte mythologie en krijgen ieder een eigen persoonlijkheid, heel tof om te zien!

‘Deze trilogie zit vol interessante karakters en gebeurtenissen. Een afsluiter waar je ‘u’ tegen zegt!’

De groei die Helen doormaakt is interessant en het is goed om te zien dat de groei van een hoofdpersoon ook niet altijd positief is. Want ook al is Helen half god, ze blijft een mens met fouten. Door zich als Telg meer vastberaden en dapper op te stellen, drijft ze haar beste vrienden steeds verder van zich weg. In dit laatste deel krijg je ook vaker de gebeurtenissen door de ogen van een ander (hoofd)persoon te zien en heeft Helen verschillende flashbacks naar andere tijdperiodes, waardoor het verhaal levendiger wordt en de eentonigheid verdwijnt.

Zoals ik al zei is dit een afsluiter waar je ‘U’ tegen zegt, met een superspannende climax en een schurend eind. Een boek dat op zich heeft laten wachten, maar er absoluut mag zijn!

verliefd

Titel: Goddelijk deel 3: Verliefd
Auteur: Josephine Angelini
Verschenen: oktober 2017
Pagina’s: 368
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Godess (Starcrossed #3)
bol-button

Rating: 4/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *