Adorable Bookclub,  Boeken,  Fantasy

Goddelijk deel 2: Verloren – Josephine Angelini

Fleur van de Adorable Bookclub las het tweede deel uit de Goddelijk serie van Josephine Angelini: Vervloekt. Benieuwd naar het verhaal? Lees snel meer!

Helen moet eigenlijk nog een beetje wennen aan het feit dat ze een halfgod is, maar er wacht alweer werk op haar: als Afdaler is zij de enige Telg die iedere nacht de onderwereld kan bezoeken en er weer levend uitkomt. Ze krijgt de taak om de drie Furiën uit te schakelen en daarmee alle Telgen voor eens en voor altijd van deze vervloekte wezens te verlossen. Een zware taak, maar dapper besluit Helen om deze taak op zich te nemen. Als enige Afdaler kan ze in de onderwereld geen hulp van anderen krijgen, waardoor haar zoektocht ultiem vermoeiend, onrustig en langgerekt blijkt te zijn. Maar op een dag ontmoet ze tot haar verbazing toch een andere Telg in de onderwereld: Orion. Hij heeft gezworen Helen bij haar zoektocht op alle mogelijke manieren te helpen en komt deze belofte ook uitgebreid na. Maar na een tijdje vindt Helen meer dan steun bij Orion…en dat terwijl ze Lucas nog steeds niet kan vergeten.

Na deel 1 uit de Goddelijk serie had ik heel veel zin om te beginnen aan het vervolg. Het is zo ontzettend knap hoe Josephine Angelini de Griekse mythologie zo springlevend heeft kunnen maken. De link die ze tussen gebeurtenissen in het verhaal legt zijn onwijs bedachtzaam, waarbij hier en daar ook slim gebruik gemaakt wordt van foreshadowing en ik vaak genoeg dacht: ‘Oh ja, dus dáárom!’.

Ook in dit deel rekt het verhaal zich wat lang voordat er daadwerkelijk iets spannends gebeurt, maar dit past ook bij de gebeurtenissen in het verhaal. Doordat Helen nachtenlang door de onderwereld dwaalt en uitgeput, uitgedroogd en ijskoud iedere ochtend weer wakker wordt, voelt de echte wereld voor haar als een rare sleur. Weken vol afdalingen naar de onderwereld, fysiek heel hard trainen met de familie Delos, naar school gaan en ook nog eens piekeren om haar ineens onstabiele relatie met Lucas zorgen er niet echt voor dat Helen op haar best is. Ik moest me, samen met Helen, echt door die momenten slepen, maar het eind was dat absoluut waard!

‘Het eind is het wachten waard, wat een spektakel!’

Want wow: de laatste vijftig pagina’s verwoorden een aaneenschakeling van gebeurtenissen als gevechten, rellen en gekke slechteriken. Verbaasd zat ik soms naar mijn boek te staren, om me vervolgens te verwonderen over hoe heldhaftig Helen en haar vrienden zijn.

In dit boek kon ik me beter identificeren met Helen. Ze heeft een meer realistischere groei dan in het eerste deel en het is mooi om te zien hoe haar relaties met anderen veranderen naarmate zij zelf ook veranderd. En ja, ook hier was af en toe weer de nodige romantiek tussen haar, Lucas en…jawel: Orion. Een beetje een voorspelbare love triangle, maar zeker fijn om zoiets in een boek vol zware gebeurtenissen te hebben.

verloren

Titel: Goddelijk deel 2: Verloren
Auteur: Josephine Angelini
Verschenen: februari 2017
Pagina’s: 400
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Dreamless (Starcrossed #2)
bol-button

Rating: 4/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *