Adorable Bookclub,  Boeken,  Fantasy

Goddelijk 1: Vervloekt – Josephine Angelini

Fleur van de Adorable Bookclub las het eerste deel uit de Goddelijk serie van Josephine Angelini: Vervloekt. Benieuwd naar het verhaal? Lees snel meer!

Helen woont op een klein Amerikaans eiland waar haar leven niet zo heel veel voorstelt. Naast de goede band met haar vader, haar bijdehante vriendin Claire en Helen’s bizar goede talent voor hardlopen heeft ze niet veel op het eiland dat haar een levendig gevoel geeft. Tot op een dag de mysterieuze familie Delos naar het eiland verhuisd. Alle eilandbewoners zijn op slag door hen allen geobsedeerd. Iedereen behalve Helen, want het enige wat zij wil doen is iedereen van de Delos familie vermoorden. En het rare is: ze weet niet eens waarom. Stukje bij beetje leert ze de familie, en dan met name de knappe zoon Lucas, beter kennen en komt ze erachter waarom ze al haar hele leven bizar sterk is, haar moeder haar heeft verlaten en ze zich altijd al anders voelde: zij en de familie Delos zijn namelijk halfgoden, afstammelingen van Griekse goden. Maar met deze nieuwe ontdekking komen ook nieuwe vijanden, uitdagingen en natuurlijk… nieuwe liefdes.

Met een verhaal over de Griekse mythologie ben ik al meteen al blij! Met een voorliefde voor al deze goden en tragische gebeurtenissen uit het verleden heb ik dit boek zeer aangenaam kunnen lezen. De verweving van dit oude verleden met de moderne wereld maakte het heel begrijpelijk. Het enige wat af en toe even verwarrend was, waren de vele godennamen die door het hele verhaal gebruikt werden.

Hoofdpersoon Helen transformeert van een teruggetrokken meid (die alleen al buikpijn kreeg als mensen naar haar keken), naar een echte vamp die zich letterlijk door het leven vecht. Krachten als vliegen, schieten met bliksem en immuun zijn voor wapens zijn ineens niet meer vreemd voor haar, maar haar rare, onduidelijke relatie met Lucas blijft voor haar toch lastig. Ik vond het fijn om tussen alle zware Griekse tragedies af en toe luchtig over hun verliefdheid te lezen en zo ook een beetje verliefd op Lucas te worden.

‘Een heerlijk boek om aan één stuk door te lezen’

Het duurde even voordat er daadwerkelijk wat spanning in het verhaal kwam, maar wanneer dit dan ook komt, weet je niet meer te stoppen! De ene nieuwe vijand, ontdekking en kracht na de ander: je houdt het bijna niet meer bij. Een heerlijk boek om aan één stuk door te lezen. Heel interessant voor mensen die al wat van Griekse mythologie af weten, maar ook heel goed te doen voor mensen die hier niks van weten. Ik kan niet wachten om meteen deel twee en deel drie door te lezen!

Vervloekt

Titel: Goddelijk deel 1: Vervloekt
Auteur: Josephine Angelini
Verschenen: februari 2017
Pagina’s: 400
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Originele titel: Goddess – Starcrossed
bol-button

Rating: 3,5/5

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *