Boekrecensies,  Young adult

Girl in pieces – Kathleen Glasgow

Girl in pieces van Kathleen Glasgow is de laatste tijd een ware booktok hit. Sinds kort is het boek vertaald naar het Nederlands. De uitgelezen kans om dit boek op te pakken. Ben jij benieuwd wat ik van Girl in pieces vond? Lees dan nu de recensie.

Waar gaat Girl in pieces van Kathleen Glasgow over?

De 17-jarige Charlie Davis worstelt met een verleden vol misbruik, eenzaamheid en verlies. De enige manier waarop ze hiermee kon omgaan is zelfbeschadiging, maar ze bezit voldoende hoop, moed en veerkracht om te geloven in een betere toekomst.

Girl in pieces

Titel: Girl in pieces
Auteur: Kathleen Glasgow
Verschenen: 31 oktober 2023
Pagina’s: 400
Uitgeverij: Blossom Books

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

 

Mijn mening over Girl in pieces

Girl in pieces is een indrukwekkend verhaal over het vinden van een plekje in de wereld. Het boek gaat over Charlie, die al heel veel heeft meegemaakt op jonge leeftijd. Ze kan niet bij haar ouders wonen, heeft gewoond in een onveilige omgeving waar mensen misbruik van haar maakten, ze leefde op straat en heeft geen stabiele basis. Om met deze situaties om te gaan, doet ze aan zelfbeschadiging. Op een gegeven moment wordt ze opgenomen, maar na een tijdje is het tijd om terug te gaan naar de echte wereld. Daar zal ze opnieuw een plek moeten vinden. Maar hoe zorgt ze ervoor dat ze niet in oude gewoontes terugvalt en niet met de verkeerde mensen optrekt?

Wat een hartverscheurend, emotioneel, heftig én prachtig boek. Girl in pieces hield mij op veel momenten in zijn greep. Het boek kent heftige onderwerpen, dus het is geen luchtig verhaal, maar ik vind het wel goed dat hier aandacht aan wordt besteed. In het verhaal wordt al snel duidelijk dat Charlie niet alleen is in haar problemen. Het verhaal probeert een taboe te doorbreken over het thema zelfbeschadiging. Een heel heftig onderwerp, waar je wel tegen moet kunnen om daarover te lezen. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken die soms wat poëtisch waren opgeschreven, waardoor het verhaal snel las. Je merkt wel aan alles dat de hoofdpersoon nog vrij jong is en daarom niet altijd de meest verstandige keuzes maakt, maar ze probeert zich vooral staande te houden in de volwassen wereld. Het boek is wel heel intens en over de top, maar dat maakt de boodschap van het verhaal niet minder belangrijk. Ik kan het boek dan ook zeker aanraden om te lezen.

Pluspunten:
+ Ontroerend
+ Belangrijke thema’s komen aan bod
+ Vlotte schrijfstijl

Minpunten: 
– Af en toe zeer extreme situaties

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.