Boekrecensies,  Thriller

Geworteld in het kwaad – Karen Dionne

Laatst las ik de thriller Geworteld in het kwaad van Karen Dionne. Pas sinds kort lees ik steeds meer boeken in het thriller-genre. De achterflap van Geworteld in het kwaad klonk erg spannend, dus begon ik in dit boek!

Waar gaat Geworteld in het kwaad over?

Al jarenlang leeft Rachel in een psychiatrische inrichting, als straf voor de moord op haar ouders, die ze als kind pleegde. Maar wanneer ze door een journalistiek onderzoek nieuwe details over de moorden ontdekt, keert ze terug naar de blokhut in het afgelegen moerasgebied waar ze met haar ouders en zus woonde.

Terwijl Rachel zich steeds meer herinnert over wat er echt gebeurde op de dag dat haar ouders werden vermoord, beseft ze dat de geschiedenis en de geheimen die ze met haar zus deelt, misschien wel het allergrootste gevaar vormen…

Rachel zit opgesloten in een psychiatrische inrichting. Een straf die ze zichzelf heeft opgelegd, want niemand wil geloven dat zij haar ouders écht vermoord heeft. Tenminste, dat dacht ze altijd. Totdat de broer van haar enige vriend in de inrichting voor zijn opleiding haar verhaal op papier wil zetten. Wanneer ze het politierapport van jaren geleden leest, twijfelt ze toch over haar rol in de moord op haar ouders. Ze besluit om terug te keren naar de blokhut midden in een afgelegen stuk natuurgebied waar alles is gebeurd. Wanneer ze daar aankomt, herinnert ze zich steeds meer over haar jeugd en over haar zus – die nog steeds in de blokhut woont. Geheimen die ze jarenlang heeft weggedrukt, komen boven water. En dan blijkt de werkelijkheid toch wat anders in elkaar te zitten dan gedacht.

‘Geworteld in het kwaad is een spannende, vlotte thriller die tot het eind verrassend blijft’

In het begin moest ik even wennen aan de schrijfstijl van Karen Dionne. Het verhaal begint bij Rachel in de inrichting, waardoor we vooral haar hersenspinsels lezen. Verderop in het verhaal wisselen de hoofdstukken vanuit Rachels perspectief zich af met die van haar moeder, die vertelt vanuit het verleden in de aanloop tot de moord. Ik vond de afwisseling van deze hoofdstukken erg fijn. Daardoor leer je de karakters in het boek steeds beter kennen en werk je naar de ontknoping toe. Ik moet zeggen dat ik na een paar hoofdstukken al wel door had hoe het verhaal enigszins ging verlopen. Ik kon me af en toe wel storen op de manier waarop Rachels ouders hebben gehandeld in bepaalde situaties. Toch bleken er nog wel een aantal verrassingselementen in het boek te zitten, wat ik positief vond. Op sommige momenten bleef de spanning wel een beetje uit, wat ik dan wel weer een minpunt vind aan deze thriller. Al met al een prima boek voor tussendoor, maar niet een die ik me jaren later nog zal herinneren.
Geworteld in het kwaad

Titel: Geworteld in het kwaad
Auteur: Karen Dionne
Verschenen: september 2020
Pagina’s: 304
Uitgever: de Fontein

bol-button

Rating: 3/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.