Young adult

Gevangene (Blackcoat Rebellion #2) – Aimée Carter

Gevangene

Het vervolg op Marionet is hier! Aimee Carter ken je wellicht wel van de Godinnentest boeken, en gelukkig heeft ze de geweldige serie Blackcoat Rebellion geschreven. Over deel 1 was ik ontzettend lyrisch, en daarom was ik ook een klein beetje nerveus over deel 2. Zou dit net zo’n goed boek worden? Zou het tegenvallen? In deze recensie lees je het.

Kitty is onder dwang van de machtige Daxton Hart en zijn familie een VII geworden en gaat nu verder door het leven als Lila Hart, het doodgewaande nichtje van de president. Hoe luxueus haar nieuwe omgeving ook is, ze moet voortdurend op haar hoede zijn om te overleven in die slangenkuil.
Dan doet ze een aantal gevaarlijke ontdekkingen, waarna Daxton haar er plotseling van beschuldigt met de Blackcoat-rebellen samen te zweren. Dit betekent dat haar grootste angst uitkomt. Ze wordt naar Elders gestuurd, een gevangenis waar gruwelijke dingen gebeuren en waar nog nooit iemand levend uit is gekomen…

Laaiend enthousiast, dat was wat ik was over Marionet. Aimee Carter weet me echt keihard te raken met haar schrijfstijl, keer op keer. Ik las al eerder de Godinnentest-serie in een zucht uit, en ook Marionet las ik binnen een mum uit.

Gevangene gaat verder waar Marionet is geëindigd. Ik moest er wel weer eventjes inkomen, aangezien het al even geleden is dat ik Marionet heb gelezen. Kitty Doe heeft het leven van Lila Hart overgenomen en is niet meer de persoon die ze vroeger was. Niets klopt in haar leven en alles is een grote leugen. Het is vanaf de eerste bladzijde tot de laatste bladzijde enorm spannend en ik kan het boek gewoon niet wegleggen.

Gevangene is nog veel spannender dan Marionet!

In Gevangene kom je achter allemaal dingen die voor meer duidelijkheid zorgen en het nog spannender maken. Zoals je kunt lezen gaat Kitty naar Elders, en in het eerste boek kun je lezen dat Elders echt de meest vreselijke plek EVER is om in te belanden. Ze hebben daar een soort plek waar je kunt jagen op mensen die in Elders leven. Vreselijk. Toen ik las dat ze daar naar toe zou gaan, dacht ik direct daar aan.

Ik vind dat Gevangene nog veel spannender is dan Marionet. Ik bleef maar doorlezen en kon hem onmogelijk neerleggen. Heerlijk, zulke boeken. Ik kan niet wachten tot het vervolg verschijnt, en hopelijk komt die snel. Ik wil namelijk veel meer Aimee Carter lezen, en ik kan je zeker aanraden om haar boeken te lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Aimee Carter? Klik dan hier.

GevangeneTitel: Gevangene
Auteur: Aimee Carter
Verschenen: juli 2016
Pagina’s: 318
Uitgever: Harper Collins

bol-button

Rating: 5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *