Boekrecensies,  Thriller

Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen

Gevaarlijk spel Titel: Gevaarlijk spel
Auteur: Liesbeth van Kempen
Verschenen: 25 augustus 2015
Pagina’s: 304
Uitgever: De Fontein

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Mening over Gevaarlijk spel

Het verhaal begint voor mijn gevoel wat langzaam. Ik had het idee dat de schrijfstijl mij niet helemaal lag en eigenlijk wist ik ook niet helemaal zeker of het überhaupt wel spannend zou gaan worden. Terwijl het hele onderwerp mij enorm goed aansprak! Toch heeft Liesbeth dit volledig goed gemaakt. Na een aantal bladzijdes had ik dit gevoel totaal niet meer en had zij mij meegetrokken in het spannende verhaal. Misschien dat dit ook wel te maken had doordat ik constant het gevoel had dat er iets niet klopte. Het verhaal leek te snel en te onlogisch gaan in het begin. Later ging alles een stukje langzamer en kreeg het boek écht dat spannende wat een thriller hoort te hebben. Tot de laatste bladzijde heeft zij mij mee kunnen trekken in het verhaal en ik heb het boek uiteindelijk maar moeilijk weg kunnen leggen. Pluspunten zijn vooral de relatie tussen Louise en Suzan, hoe vaak in boeken kom je nou zulke personages tegen? Nederlandse boeken misschien iets vaker, maar boeken uit het buitenland zéker niet.
Daarnaast had ik ook het idee dat haar schrijfstijl veranderde naarmate ik verder las. Of dit te maken had met dat ik toch wel echt in het verhaal zat, weet ik niet. Maar Liesbeth heeft mij toch te pakken kunnen krijgen met haar eerste debuut.

Als je niet snel een thriller oppakt, is dit boek denk ik erg leuk om mee te beginnen. Niet súper spannend en voor de gevorderde thriller lezers misschien niet helemaal hun ding, maar voor de roman lezers en chicklitlezers denk ik dat deze thriller echt heel erg leuk is. Niet dat Liesbeth geen goede thriller schrijfster is, dat zeker wel. Ik denk dat we met haar volgende boek nóg meer spanning kunnen gaan verwachten. Ja, ik zal zeker ook haar tweede boek gaan lezen. Liesbeth heeft mij verrast en ik ben uiteindelijk enthousiast geworden!

Rating: 3.5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *