Boeken,  Chicklit

Gelukkig op Ibiza – Aline van Wijnen

Yes, een nieuw boek van Aline van Wijnen! Aan het omslag te zien was dit een perfect boek om mee te nemen op vakantie, dus dat heb ik ook gedaan. Hier lees je de recensie van Gelukkig op Ibiza.

Waar gaat Gelukkig op Ibiza van Aline van Wijnen over?

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

Ik ben altijd in voor een fijne feelgood. En de boeken van Aline van Wijnen zijn nog nooit tegengevallen, dus ik had zin om aan Gelukkig op Ibiza te beginnen! Op een stoel met uitzicht op het Comomeer in Italië begon ik aan dit heerlijke zomerse boek.

Gelukkig op Ibiza is een losstaand vervolg op Bestemming Geluk. In dit boek maakten we al kennis met bijpersonage Maud, maar in Gelukkig op Ibiza krijgt ze de hoofdrol. Heb je Bestemming Geluk niet gelezen? Dan kun je dit boek ook gewoon lezen (Van Wijnen laat je goed kennismaken met de personages), maar het is natuurlijk wel extra leuk om het vorige deel wel in je boekenkast te hebben staan. Maud is een personage waar ik in eerste instantie niet zoveel mee had: vrij oppervlakkig, wil alleen maar een man met veel geld, neemt geen blad voor haar mond. Maar naar mate het boek vordert, leer je Maud beter kennen en snap je bepaalde keuzes die ze maakt.

Chris wil zich niet binden. Een typisch verhaal dat voortvloeit uit een slechte jeugd en een slechte band met zijn ouders. Zodra je aan dit boek begint en Chris en Maud spreken af dat ze met geen verwachtingen een ‘relatie’ aangaan, zonder dat het serieus wordt, weet je natuurlijk al hoe dit gaat eindigen. Of dit erg is? Zeker niet. Af en toe wil je toch gewoon lekker veel voorspelbaarheid? Toch snijdt de schrijfster ook andere thema’s aan, zoals homoseksualiteit, familie, armoede en verslaving.

‘Gelukkig op Ibiza is een heerlijk boek voor op vakantie!’

De schrijfstijl van Van Wijnen is weer lekker luchtig en het boek leest als een trein. De perfecte ingrediënten voor een luchtig, zomers boek dat je meeneemt op vakantie.

Heb jij Gelukkig op Ibiza al gelezen? Bestel hem hier op Bol.com! 

gelukkig op ibiza

Titel: Gelukkig op Ibiza
Auteur: Aline van Wijnen
Verschenen: juli 2021
Pagina’s: 320
Uitgeverij: Boekerij

bol-button

Rating: 4/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.