Gek van jou
Boeken,  Boekrecensies,  Roman

Gek van jou! – Jette Schröder

Gek van jou! is het nieuwste boek van Jette Schröder en verschijnt 4 februari. Wij mochten hem alvast lezen en ik kan je verklappen: dit boek leest als een speer. Klik snel door voor de volledige recensie!

Waar gaat Gek van jou! over?

Na die laatste mislukte date heeft Lize het hé-lemaal gehad met mannen. Vanaf nu is ze “happy single’. En dan kan ze ook nog eens aan het werk voor Frappy.nl, hét platform voor vrouwen die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn. Komt dat even goed uit!
Dan krijgt ze een tweeweekse retraite naar The Mansion of Love cadeau, waar gastvrouw Marie-Sophie jonge vrouwen op geheel unieke wijze onderwijst in de liefde. Meteen besluit ze dit aan te grijpen om voor Frappy een ontluisterend undercoverstuk te schrijven over haar verblijf. De wereld moet weten wat voor achterhaald en vrouwonvriendelijk instituut die belachelijke Mansion is.
Maar kan Lize wel weerstand bieden aan de toch best wel aanstekelijke romantische lessen van Marie-Sophie? En waarom krijgt ze het steeds zo warm van de knappe kok des huizes?

Het verhaal draait om Lize. Ze heeft een date met een man maar dat loopt niet als gepland. Hoe die date afloopt is onbekend, maar wat wel bekend is is dat ze mannen compleet heeft afgezworen. Met Frappy.nl en haar collega’s aan haar zijde is ze onafhankelijk en vrijgezel. Een man heeft ze niet nodig. Maar haar tante besluit roet in Lize haar leventje te gooien en stuurt haar op een retraite. Eenmaal daar merk je dat Lize ontzettend gebroken en verbitterd is door de liefde en langzamerhand kom je achter haar ware liefdesverhaal. Je leert haar goed kennen, en dat terwijl het boek niet enorm dik is.

Wat een fijne schrijfstijl heeft Schröder! Ik had verwacht dat ik het boek snel zou uitlezen, maar zo snel? Echt niet! Ik begon op zaterdag en las hem maandagavond uit. Gek van jou! is een heel fijn boek, het heeft niet teveel diepgang en daardoor kan je hem in een mum van tijd uitlezen. Het heeft een verslavingsfactor zoals ik het gewend ben als veel fijne chicklitverhalen. Ik had verwacht dat het einde enorm voorspelbaar zou zijn maar niets is minder waar: het liep net wat anders af dan ik had verwacht. Fijn!

‘Je kan niet stoppen met lezen als je begint aan Gek van jou!’

Ik kan niets anders zeggen dan dat dit boek een aanrader is. Wat een heerlijk verhaal! Het leest snel weg, een ideaal boek dat je in ’n weekend even leest of juist meeneemt op vakantie. Ik heb echt iedere bladzijde genoten en kon niet stoppen met lezen. Het einde kwam sneller dan verwacht en ik kon maar een ding denken: “Geef me alsjeblieft meer van Lize en Niek!”.

Meer recensies lezen van de boeken van Jette Schröder? Klik dan hier.

Gek van jou

Titel: Gek van jou!
Auteur: Jette Schröder
Verschenen: 4 februari 2020
Pagina’s: 240
Uitgever: Harper Collins Holland

bol-button

Rating: 5/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.