Adorable Bookclub,  Boeken,  Roman

Geachte Mr. Knightley – Katherine Reay


Sanne van de Adorable Bookclub las Geachte Mr. Knightley van Katherine Reay. Het omslag alleen al is genoeg om dit boek op te pakken en mee te willen nemen. Als je dan ook nog eens de flaptekst leest, is het helemaal besloten: dit boek moet gelezen worden. Geachte Mr. Knightley is een boek over herstel, vriendschap en familie, met een vleugje romantiek.

Wanneer Samantha door een stichting een studiebeurs wordt aangeboden, weet ze niet wat haar overkomt. In ruil voor de beurs moet ze de mysterieuze oprichter van de stichting op de hoogte houden van haar vorderingen. Hij noemt zichzelf Mr. Knightley en schrijft nooit terug. Daardoor voelt Sam zich vrij om hem van alles te vertellen…

Natuurlijk is er tijdens het lezen van dit boek maar één vraag die gedurende het hele verhaal door je hoofd speelt: Wie is Mr. Knightley? Ik verklap vast het feit dat we daar in het boek in ieder geval achter komen, maar dat, net zoals het leven, de reis leuker is dan het einde.

“Misschien moet u mij eens een brief schrijven, Mr. Knightley. Waarom hebt u dit allemaal eigenlijk gedaan? En dat is nog maar mijn eerste vraag…”

Samantha is een meisje met een verleden en de manier waarop ze steun krijgt van mensen in haar omgeving en uiteindelijk haar leven langzaamaan opbouwt, is bewonderenswaardig. Ik was onder de indruk van de uitwerking van de personages. Hoewel ze niet met zoveel woorden beschreven werden, heb ik van elk personage in het boek een duidelijk beeld.

Dit boek is een werkelijke parel als je fan bent van de werken van Jane Austen en andere schrijvers uit die periode. Ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen ooit Jane Eyre heb gelezen en daarna weinig behoefte voelde om soortgelijke werken op te pakken, maar als je dit wel hebt gedaan is dit boek echt een genot. Het staat vol met quotes en referenties en zelfs als je niet thuis bent in deze klassiekers voegt het iets toe. Het feit dat het boek bijna volledig bestaat uit brieven voegde nog een extra dimensie aan het leesplezier toe.

Het boek bracht dat begeerde gevoel van pagina na pagina willen omslaan en is tot op de laatste pagina meeslepend. Het verliest van mij een ster vanwege het einde, maar dat doet niet af aan het plezier waarmee ik de rest van het boek heb gelezen.

geachte mr knightley

Titel: Geachte Mr. Knightley
Auteur: Katherine Reay
Verschenen: augustus 2017
Pagina’s: 351
Uitgever: Kok
Originele titel: Dear Mr. Knightley bol-button

Rating: 4/5

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *