Boekrecensies,  Teen chicks

Dagboek van een prinses – Meg Cabot

Dagboek van een prinses Titel: Dagboek van een prinses (The Princess Diaries #1)
Auteur: Meg Cabot
Verschenen: 2001
Pagina’s: 302
Uitgever:  Vassallucci

Dagboek van een prinses is het vermakelijke verhaal van de 14-jarige, schoolgaande Mia Thermopolis, een meisje uit Manhattan dat in gezelschap van haar onafscheidelijke vriendin Lilly Moscowitz de strijd aangaat met leraren, jongens en opspelende hormonen. Tot ze er op een dag achter komt dat haar vader – die gescheiden leeft van Mia’s moeder – de prins is van een klein Europees koninkrijk, en aangezien hij geen kinderen meer kan krijgen, Mia de aanstaande prinses van Genova is!

Mening over Dagboek van een prinses

Mia Thermopolis, een brugklasser met te weinig borstgroei en te veel lengtegroei, is een normale tiener uit Manhattan totdat haar vader, die in Europa leeft, over komt vliegen en haar vertelt dat ze de troonopvolgster is van Genovia, een klein landje tussen de grens van Italië en Frankrijk. Hoe kan het nou dat haar ouders dit al die jaren voor haar verborgen hebben gehouden? Haar leven verandert radicaal: ze krijgt een bodyguard en een chauffeur en ze krijgt prinsessenlessen van haar oma. Wie droomt daar nou niet van? Mia Thermopolis dus…

Deze boeken zijn heel populair en zijn door zo’n beetje elke recensist bejubeld dus ik dacht laat ik ze eens lezen, ook al houd ik normaal niet van dit soort verhalen. Het is echt een leuk boek. Ik zou het aanraden om te lezen, omdat het een heel herkenbaar verhaal is (ook al ben je zelf dan geen prinses). Het bespreekt onderwerpen waar we allemaal wel mee te maken krijgen en bevat ook een aantal humoristische situaties en personages. Ook de gevoelens van Mia worden goed beschreven waardoor je echt met haar mee gaat leven. Een echte aanrader voor als je een boek zoekt waar je niet te veel bij na hoeft te denken! 

Rating: 3/5

– Door Inge van der Aalst

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *