Boekrecensies,  Young adult

De jongen uit het woud – Jen Minkman

De jongen uit het woud Titel:De jongen uit het woud
Auteur: Jen Minkman
Verschenen: september 2014
Pagina’s: 256
Uitgever: Storm Publishers

Julia knielde neer bij de roerloze gestalte en zag vol afgrijzen dat de linkerkant van zijn gezicht besmeurd was met bloed. Hij was met zijn hoofd op een puntige steen terecht gekomen. De hoofdwond zag er vreselijk uit. ‘Michael?’ fluisterde ze zachtjes. Ze legde een trillende hand op zijn voorhoofd. ‘Kun je me horen?’
Julia is al jaren verliefd op Michael, de knapste jongen van de school. Wanneer hij haar eindelijk ziet staan, zet hij haar na een paar afspraakjes op kille wijze aan de kant. Julia’s zomervakantie begint met een gebroken hart. Een paar dagen later krijgt Michael een motorongeluk en is hij door de klap compleet veranderd. Vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Michael wil haar terug. Maar waarom is hij zo anders? En kan ze hem nu wél vertrouwen?

Mening over De jongen uit het woud

Zowel van de auteur als van het boek had ik nog niet eerder gehoord. Geheel open minded begon ik daarom ook met het lezen van De jongen uit het woud. Het begin kwam wat krampachtig op gang, waardoor het verhaal mij niet meteen vastpakte. Toch was mijn interesse al snel gewekt na de eerste gebeurtenis. Deze liet bij mij een belangrijke vraag lang onbeantwoord. Pas aan het einde van het boek werd mijn vraag beantwoord. Een boek welke je nieuwsgierigheid weet vast te houden, ik vind het nu al leuk!

Het verhaal speelt zich af in Salzburg, Oostenrijk. Een totaal onbekend land voor mij. Echter heb ik er toch een goed beeld bij kunnen vormen door de duidelijke omschrijvingen van plaatsen en de Duitse taal die hier en daar in het verhaal wordt gebruikt. Origineel! Het ritme waarin verteld wordt, heeft mij af en toe in verwarring doen brengen. Sommige gebeurtenissen worden erg uitgebreid omschreven, terwijl de auteur ook wel eens slechts enkele zinnen gebruikte om een hele dag voorbij te laten vliegen.

Het boek heeft meerdere verhaallijnen. Naast de grootste verhaallijn over de liefde tussen de tieners Julia en Michael, speelt er nog een verhaal over Anne, het zusje van Julia. Een goede zet, want dit geeft een plotselinge draai aan het verhaal waardoor je aandacht vast wordt gehouden. En dat is maar goed ook, want naar het einde toe gebeurt er nog eens iets geheel onverwachts en ontroerends. Prachtig, en weer origineel!
Hoewel ik moeizaam in het boek kwam, heeft het mij vanaf de eerste gebeurtenis tot de laatste vast weten te houden. Ik zou De jongen uit het woud omschrijven als een sprookjesachtig liefdesverhaal met een vleugje fantasy. Het boek zal hierdoor misschien niet voor iedereen weggelegd zijn. Voor mij was het ook nieuw, maar ik heb zeker genoten van het boek. Ik ben onder de indruk van het schrijftalent van Jen Minkman. Dit smaakt naar meer!

Koop De jongen uit het woud via Bol.com.

Rating: 4/5

– Door Annika Niessen

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *