Gallant
Fantasy,  Young adult

Gallant – V.E. Schwab

Gallant is het nieuwste boek van de bekende auteur V.E. Schwab. Ik was heel benieuwd naar het boek: was het net zo goed als Het onzichtbare leven van Addie LaRue? Ik vertel je in deze recensie wat ik van het boek vind!

Waar gaat Gallant over?

Er zijn een paar dingen die de veertienjarige Olivia zeker weet: ze heeft geen familie, geen stem en één groot geheim. Als ze kon praten, zou ze het vooral willen hebben over de ouders die ze nooit heeft gehad, en hoe ‘anders’ ze zich voelt dan de andere meisjes in het weeshuis. Maar zelfs mét een stem zou Olivia zwijgen over de schimmen en wezens die alleen zij kan zien. Het enige wat haar leven draaglijk maakt, is het dagboek van haar verdwenen moeder, Grace. Ze brengt haar dagen door met het ontcijferen van haar moeders laatste boodschap, maar het lijken wel de woorden van een vrouw die haar grip op de werkelijkheid aan het verliezen is. De laatste zin luidt: ‘Alles komt goed, Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.’

Dan ontvangt het weeshuis een brief van Olivia’s oom, die haar uitnodigt om zich te herenigen met de rest van haar familie op zijn immense landgoed. Het enige probleem? Het is precies de plek waar haar moeder haar tegen wilde beschermen: Gallant. Maar wat kan er nou zo erg zijn aan een huis? Natuurlijk zal Olivia gaan, vastbesloten om meer over haar verloren familie en haar moeder te weten te komen. Maar elke familie heeft een duistere kant; zo ook de bewoners van Gallant.

Gallant draait om Olivia Prior, een meisje dat niet kan praten. Ze woont in een weeshuis en is daar een buitenbeentje. Ze wordt gepest door andere meisjes uit het weeshuis. Ze ziet allerlei dingen die andere mensen niet kunnen zien, dit noemt ze dodelingen. Ook is ze veel bezig met het dagboek van haar moeder; dat probeert ze te ontcijfere. Haar leven in het weeshuis is eenzaam. Olivia wenst om familie. En alles lijkt uit te komen wanneer ze een brief krijgt van haar oom, met de vraag of ze naar Gallant wil komen. Eén probleem: Olivia’s moeder waarschuwt in het dagboek voor Gallant en zegt dat Olivia er niet naar toe moet.

Nadat ik Het onzichtbare leven van Addie LaRue had gelezen, had ik hele hoge verwachingen. V.E. Schwab heeft een fijne schrijfstijl en zou ze met dit boek weer bewijzen hoe goed ze is?

Wanneer Olivia bij Gallant komt, probeert Olivia haar moeder steeds meer te ontcijferen. Wat bedoelde ze met al haar rare teksten in het dagboek? Al snel kom je er achter dat de familie Prior met een groot geheim leeft, een geheim dat de hele familie compleet kan ontwrichten. Lukt het Olivia om dit geheim te doorbreken en zich verbonden te voelen met haar familie?

Gallant zit vol mysterie en het voelt duister aan’

Ik vond Gallant een bijzonder boek. Het omslag is niet alleen prachtig, het verhaal is ook heel interessant. Het boek heeft een heel origineel plot dat je fantasie op hol brengt. Hoe ziet die wereld van Gallant er nou uit? Je kunt het zelf invullen. Het is een verhaal vol mysterie en het voelt duister aan.
V.E. Schwab wist in dit boek ook weer te bewijzen dat ze een hele fijne schrijfstijl heeft die ervoor zorgt dat je wilt doorlezen.De hoeveelheid mysterie zorgt ervoor dat je door moet lezen: je moet en zal weten hoe dit verhaal af zal lopen.

Ik heb al met al enorm genoten van Gallant. Het voelde soms alsof details misten omdat het verhaal heel snel gaat. Ergens is dat ook wel logisch: het is een losstaand boek. Toch vond ik het een heel fijn boek dat heel toegankelijk is. Wil je beginnen met het lezen van fantasy? Dan is dit boek wellicht een goede om mee te beginnen!

Pluspunten:
+ Leest als een speer
+ Origineel plot dat je fantasie op hol brengt.
+ Het omslag is prachtig
+ Dit boek is een mooi instapboek voor mensen die met fantasy willen beginnen.

Minpunten:
– Het verhaal gaat soms iets te snel: het voelt soms alsof details missen.

Meer recensies lezen van de boeken van V.E. Schwab? Klik dan hier.

Gallant

Titel: Gallant
Auteur: V.E. Schwab
Verschenen: maart 2022
Pagina’s: 304
Uitgever: Boekerij
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *