flessenpost
Boeken,  Feelgood

Flessenpost (Beachclub Esperanza #1) – Chantal Claassen

Nederland heeft er een nieuwe feelgood schrijfster bij: Chantal Claassen. Ik las haar debuut: Flessenpost (Beachclub Esperanza #1). Benieuwd naar wat ik ervan vond? Je leest de recensie van Flessenpost hier.

Waar gaat Flessenpost van Chantal Claassen over?

‘Flessenpost’ van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

In dit boek maken we kennis met Chloë, die haar ouders en broertje al op jonge leeftijd heeft verloren. Ze is opgevoed door haar oma en daardoor heeft ze een hele goede band met haar. Helaas gaat het niet goed met haar oma – die nog één grote wens heeft. Chloë besluit haar oma te helpen met deze wens. Tijdens een bezoek aan het strand van Hoek van Holland ziet ze dat ze personeel zoeken bij Beachclub Esperanza. Ze twijfelt geen moment en besluit te solliciteren. En dan blijkt Jesse, een van de eigenaars van de beachclub, ook nog eens heel knap te zijn…

‘Flessenpost is een geweldig debuut van Chantal Claassen. We want more!’

Ik heb al heel wat feelgoodromans versleten. De ene steengoed, de ander lekker voor tussendoor, en weer de ander van een simpel en saai kaliber. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Flessenpost is zo’n boek dat in het eerste kaliber terecht hoort: steengoed. De dialogen zijn geloofwaardig en dit boek blijft absoluut niet aan de oppervlakte, maar gaat over heftige thema’s, zoals verlies. Je kunt niet om de aantrekkingskracht van de hoofdpersonages – Chloë en Jesse – heen.  Tegelijkertijd leest Flessenpost heerlijk vlot weg en kon ik het zelfs aan het eind niet drooghouden. En als je mij weet te ontroeren, heb je sowieso 5 sterren verdiend!

Wat een geweldig debuut! Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Je wordt verliefd op de hoofdpersonages, en – leuk detail – dit boek speelt zich ook voor een groot gedeelte af in Breda, my hometown! Extra leuk dus. Gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen van Beachclub Esperanza, want er komt een tweede deel: Briefpost! We want more, ik kan niet wachten!

Pluspunten: 
+ Leest als een trein
+ Feelgood met een diepere laag
+ Ontroerend verhaal – ik heb zelfs tranen gelaten

Minpunten: 
– Wachten op het vervolg, ik kan niet wachten om deel 2 te lezen!

Heb jij Flessenpost al gelezen?

flessenpost

Titel: Flessenpost
Auteur: Chantal Claassen
Verschenen: maart 2021
Pagina’s: 256
Uitgeverij: Zomer & Keuning

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *