Algemeen

Financiële boeken die het lezen waard zijn

Financiën, het hoort er nu eenmaal bij. Ik woon zo’n 6 jaar op mezelf en ben zo volwassen als ’t maar zijn kan. Rekeningen hier, rekeningen daar. Nu ik ‘ouder’ begin te worden, merk ik dat ik het lezen van financiële boeken een stuk interessanter begin te vinden. Hoe kan je meer sparen? Wat is investeren? Ik zet 3x financiële boeken die het lezen waard zijn op een rij voor je.

Laatste update: februari 2024

Financiële boeken: deze zijn handig om te lezen

Financien, het blijft een ding. Een ongemakkelijk onderwerp om over te praten, over na te denken, laat staan om mee bezig te zijn. Ik besefte dat ik het ook ongemakkelijk vind om ermee bezig te zijn. Hoeveel geld komt er binnen, hoeveel geld besteed ik iedere maand aan vaste lasten en hoeveel houd ik dan precies over voor boodschappen, kleding, leuke dingen en natuurlijk vakanties? Om mezelf meer op mijn gemak te krijgen besloot ik om me te verdiepen in financiële boeken.

Blondjes Beleggen Beter, geschreven door Janneke Willemse

Wil je beginnen met beleggen, maar weet je niet hoe? Ik heb veel geleerd van Janneke, ook wel bekend van de website Blondjes Beleggen Beter. Dit boek heeft me heel veel geleerd, waar ik heel blij mee ben. Een echte aanrader om te leren hoe beleggen werkt!

hemel vol sterren dani atkinsBaal je van die lage spaarrente, maar durf je niet te beleggen? Denk je dat je niet genoeg geld hebt om te investeren? Of dat beleggen heel ingewikkeld is? Think again: ook jij kunt geld verdienen op de beurs, zonder daar de hele dag mee bezig te zijn of eerst een forse studie te moeten doen.

In Blondjes Beleggen Beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de beursvloer. In dit boek laat zij zien hoe je simpel, in weinig tijd en op de manier die bij jou past kunt beleggen en je geld kunt laten groeien. Zelfs als je weinig geld of achtergrondkennis hebt. Met de juiste handvatten en een paar vuistregels kun je al ver komen. Deze editie is volledig geactualiseerd met de laatste inzichten om een passief inkomen op te bouwen.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Rijke pa, arme pa, geschreven door Robert Kiyosaki

Dit boek kreeg ik van menig website getipt als een bestseller onder de financiële boeken. Het is een interessant boek om te lezen, makkelijk om te volgen maar toch niet heel erg representatief aan manier hoe het in Nederland eraan toe gaat. Een handig boek om te lezen als je meer wilt weten over de financiële wereld. Tip: hij is ook in het Nederlands te lezen, maar wellicht toch handiger om hem in het Engels te lezen. Ik kreeg namelijk te horen dat de vertaling niet heel goed is.

hemel vol sterren dani atkinsOf u uit de schulden wilt komen, of aan het eind van de maand geld wilt overhouden, of bijzonder welvarend wilt worden, dit boek is een ‘must read’. Op een prettig leesbare manier leert Robert Kiyosaki u onder meer hoe geld verdiend wordt en hoe u uw inkomen kunt laten toenemen, hoe u niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral hoe u het kan behouden en voor u kunt laten werken en wat de beste manier is om financieel voor uzelf te zorgen. In ‘Rijke pa, arme pa’: * Ontkracht Robert Kiyosaki het fabeltje dat u een hoog inkomen moet hebben om rijk te worden; * Betwist hij de overtuiging dat uw huis tot de activa behoort; * Laat hij ouders zien waarom ze niet op het schoolsysteem kunnen vertrouwen als het om onderricht over geld gaat; * Stelt hij voor nu en altijd vast wat activa en passiva zijn; * Leert hij u wat u uw kinderen over geld zou moeten leren als u hun een gezonde financiële toekomst wilt geven.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

De beleggingsillusie, geschreven door Marius Kerdel

hemel vol sterren dani atkinsDe meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken en op de lange termijn doen ze het daarom bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Hoe kan dat? In De beleggingsillusie beschrijven Marius Kerdel en Jolmer Schukken beknopt en op vlotte wijze hoe er door de beleggingsindustrie een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden. Door onze emoties aan te wakkeren en kosten te verbergen, verleiden ze ons keer op keer om die illusie na te jagen. Dat levert aantrekkelijke inkomsten op voor de vermogensbeheerders maar leidt tot hoge kosten voor beleggers. Die kosten zijn zo aanzienlijk dat beleggers uiteindelijk vaak meer dan de helft van hun opgebouwde vermogen afdragen aan hun financiële ‘helpers’. Gelukkig bieden de auteurs ook een oplossing. In drie stappen leggen ze uit hoe je je vermogen met een passend rendement kunt laten groeien. Kortom: de handleiding voor elke belegger die de crisis wil overleven.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *