Films, Netflix

Filmtip op Netflix: To All The Boys I’ve Loved Before

To All The Boys I've Loved Before

Onlangs verscheen de film To All The Boys I’ve Loved Before op Netflix, de boekverfilming van het boek dat geschreven is door Jenny Han. Eindelijk! Het was al een langere tijd bekend dat er een film zou komen van het boek, ook was de cast bekend én was er een trailer. Yara heeft de film bekeken (en het boek gelezen), en vertelt je er meer over.

Waar gaat To All The Boys I’ve Loved Before over?

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

To All The Boys I’ve Loved Before gaat over Lara Jean. De brieven van Lara Jean zijn verspreid door iemand, wie weet ze niet. Dit zijn brieven die ze heeft geschreven aan jongens waar ze verliefd op was, wat niets was geworden. Deze brieven mochten niet verspreid worden, dit was puur voor haar eigen gevoel (en verwerking). De brieven zijn dus verstuurd en hierdoor komt Lara Jean in de spotlight met alle gevolgen van dien. Zo wordt de brief dus naar Josh verstuurd, de vriend van Lara Jean’s zus. Ze probeert hem op afstand te houden maar dit is enorm moeilijk, want Josh is een vriend van haar én haar buurjongen. Om Josh op afstand te houden gaat ze een neprelatie aan met Peter, die op zijn beurt met Lara Jean de neprelatie aangaat om zijn ex jaloers te maken. Wat er voor de rest plaatsvindt vertel ik je niet, daar moet je zelf achter komen! Ik kan je een ding vertellen:To All The Boys I’ve Loved Before is een hele leuke, vermakelijke film om te bekijken.

Het was een enorme tijd geleden dat ik het boek, Aan alle jongens van wie ik hield, had gelezen. Welgeteld 2 jaar! In mijn geval was dat een groot voordeel, ik kon de film niet vergelijken met het boek – iets dat ik vaak automatisch doe. De verhaallijn was voor mij natuurlijk bekend en ik vond het heel leuk om het boek gevisualiseerd te zien, zeker omdat de cast aansluit bij de personages die ik in mijn hoofd had. Zo wordt de rol van Peter pre-cies gespeeld door ‘mijn’ Peter. Ook de rol van Lara Jean was goed vervuld, eveneens als de droge en grappige zus van L-J: Kitty.

Ik heb To All The Boys I’ve Loved Before inmiddels twee keer bekeken en ik vermoed zomaar dat ik hem vaker zal zien. Een van de leukste meidenfilm op Netflix voor een avondje met je vriendinnen!

Lees hier de recensie van Aan alle jongens van wie ik hield en PS Ik hou nog steeds van je.

To All The Boys I've Loved Before

Titel: To All The Boys I’ve Loved Before
Regie: Susan Johnson
Verschenen: 17 augustus 2018
Duur: 99 minuten
Cast: Lana Condor, Noah Centineo, Janel Parrish
Genre: Drama, romantiek

Rating: 8,5/10

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Kelly augustus 29, 2018 at 08:54

  Ik vond deze net als het boek niet top, maar wel vermakelijk! 🙂

 • Reply Kim augustus 29, 2018 at 19:09

  Ik vond het boek geweldig en de film ook!! Fijn ook om eens geen typisch blond meisje in de hoofdrol te hebben.

 • Reply Recensie: The Perfect Date op Netflix - is hij het kijken waard? april 19, 2019 at 14:00

  […] ik To All The Boys I’ve Loved Before had gezien, wist ik het zeker: Netflix kiest echt perfecte acteurs uit voor de rollen! Daarnaast […]

 • Reply 17x romantische films die je allemaal op Netflix kunt kijken mei 24, 2019 at 06:01

  […] Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen. Lees hier de recensie […]

 • Reply Leuke romcoms op Netflix die ik onlangs heb gezien - Adorable Books mei 30, 2019 at 06:00

  […] Meer inspiratie nodig? Wat dacht je van To All The Boys I’ve Loved Before? […]

 • Leave a Reply