Films

Filmtip op Netflix: The Dressmaker

Zin om een leuke film op Netflix te kijken? Geef dan The Dressmaker eens een kans. Een bijzonder, donker drama en tegelijkertijd een komedie. Lees hier de recensie van The Dressmaker.

Waar gaat The Dressmaker over?

Een succesvolle mode-ontwerper keert na jaren terug naar haar geboorteplaats, een afgelegen, stoffig dorpje in Australië, om daar de waarheid te achterhalen over een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd. Maar zowel haar moeder als de bewoners van het dorpje, waar roddel en achterklap regeert, blijken niet van plan het haar gemakkelijk te maken.

The Dressmaker is een verfilming naar het boek van Rosalie Ham, in eigen land bekroond met talloze prijzen, onder meer voor Winslet. De succesvolle kledingontwerpster Myrtle Dunnage (Kate Winslet) keert terug naar het stoffige Australische gehucht waar ze is opgegroeid. Toen ze nog maar tien jaar oud was, moest ze – in een zwarte wolk van beschuldigingen – haar dorp verlaten. Jaren later keert ze dus terug, om voor haar moeder te zorgen. Ze is dan in Parijs bij de beste coutureateliers in de leer geweest. Haar schitterende jurken wekken afgunst van de hele bevolking. Eerst lukt het om de wantrouwige inwoners voor zich te winnen met haar prachtige designs, maar wanneer de excentrieke dorpelingen zich voor een tweede keer tegen haar keren, besluit ze hen een lesje te leren…

Blonde lokken, bloedrode lippen en een jurk die al haar vrouwelijke vormen accentueert: Myrtle is terug. Na een lange trek van haar sigaret zegt ze: “I’m back, you bastards.” The Dressmaker is een arthouse film, je moet er wel van houden. Er zit mega droge humor in en vooral de moeder van Myrthle, Molly, vond ik vooral hilarisch. Ik zat regelmatig hardop te lachen. Tegelijkertijd is deze film ook bloedserieus en dramatisch en dat zorgt voor een spannend contrast. De beelden uit deze film zijn prachtig en ik hou echt van deze stijl. De karakters in deze film zijn allemaal erg uitgesproken. Zo hebben we de doorgedraaide Molly, de politieagent Farret die zich graag hult in vrouwenkleding.

Het tempo van de film wisselt regelmatig. Soms zit er veel vaart in, de andere keer nemen ze de tijd om dingen te laten zien. The Dressmaker is een onverwachte film. Ik vind Winslet érg goed spelen en het romantische aspect tussen Myrtle en Teddy (Liam Hemsworth) vind ik een leuke toevoeging. Geef deze film een kans, want ik vond hem echt de moeite waard om te kijken!

Bekijk de trailer van The Dressmaker hieronder. The Dressmaker is te zien op Netflix.

the dressmaker

Titel: The Dressmaker
Regie: Jocelyn Moorhouse
Verschenen: 2015
Duur: 118 minuten
Cast:  Kate Winslet, Liam Hemsworth, Judy Davis
Genre: Komedie, drama

Rating: 8/10

Lees hier nog meer filmrecensies.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *