Films

Filmtip: Ocean’s, our blue planet

Ocean's, our blue planet

Onlangs bracht ik een bezoekje aan een nieuwe film die draait in het Omniversum in Den Haag, namelijk Ocean’s, our blue planet. Het was mijn allereerste bezoekje aan het Omniversum (en dat terwijl ik al 6 jaar in de stad woon!) en ik was compleet flabbergasted. Ik vertel je er meer over.

Het Omniversum is gelegen vlakbij Scheveningen in Den Haag en is een bioscoopzaal met het grootste koepelscherm van de BeNeLux! Ik wist niet goed wat ik me hierbij moest voorstellen, maar het scherm is zo rond als het maar zijn kan. Bijzonder is dat ze echt nog met normale filmrollen werken, iets wat ik nog nooit had gezien. Na iedere film moet dit opnieuw opgerold worden voor de volgende film. 180 graden film om je heen, dat is wat je ziet. Ik kan je vertellen dat dat enorm bijzonder is.

Waar gaat Ocean’s, our blue planet over?

Ga mee met BBC Earth op ontdekkingsreis over de zeven zeeën van onze planeet. Er valt nog zoveel te zien en te ontdekken in onze oceanen. Kom oog in oog met dolfijnen en zee-otters, ingenieuze lipvissen en intelligente octopussen en yetikrabben die de show stelen in deze prachtige natuurdocumentaire. Oceans, our blue planet geeft meer inzicht in de complexe patronen van het leven onderzee en maakt ons bewust van haar kwetsbaarheid.

De zee fascineert me steeds meer. Ik heb een tijd terug Blue Planet II gekeken en kijk vaker documentaires op Netflix over de zee. Toen we een uitnodiging kregen om deze film te bekijken wist ik dan ook niet hoe snel ik “ja” erop moest zeggen. De ervaring van 180 graden film om je heen in combinatie met de oceaan, dat is iets dat ik moest zien. Het is prachtig om de film op zo’n groot scherm te kunnen zien en het voelde bijzonder, alsof je zelf aanwezig was. Het verhaal dat ondertussen erbij wordt verteld dat zorgt er helemaal voor dat je er bij bent.

Als je komende zomer in de buurt van Scheveningen of Den Haag bent dan raad ik je zeker aan om de film te bekijken. De films in het Omniversum duren niet heel lang, zijn ook zeker betaalbaar en ze kiezen altijd bijzondere films uit die ze afspelen. Dat zorgt ervoor dat je een hele unieke ervaring hebt! Meer informatie of een kaartje reserveren? Check dan de website van het Omniversum!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *