Filmrecensies, Films

Films waar Yara & Tedje naar uitkijken – September ’14

Schermafbeelding 2014-09-01 om 19.04.22

Een nieuwe maand, dat betekent een heleboel nieuwe films! Tedje en Yara zetten er weer een aantal op een rij waar ze naar uitkijken. 

Tedje & Yara 

If I Stay

Mia Hall (Chloë Grace Moretz) dacht altijd dat kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam (Jamie Blackley) blijven, de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn.
Maar wat een in eerste instantie een zorgeloos familie-uitje had moeten zijn, mondt uit in een tragedie die alles verandert. Zwevend tussen leven en dood, is er nog maar één beslissing over voor Mia, die niet alleen haar toekomst maar ook haar lot bepaalt.

Danique E. en Tedje lazen allebei het boek ‘Als ik blijf’ en zijn ontzettend benieuwd naar de film!

Verschijnt 18 september in de bioscoop

The Maze Runner

The Maze Runner, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Dashner, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de “runners”. Niet alleen om uit het labyrinth te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

Yara en Danique V. gaan ook het boek lezen en ze kunnen niet wachten om daarmee te beginnen!

Verschijnt 25 september in de bioscoop

Dorsvloer vol confetti

Dorsvloer vol Confetti vertelt het verhaal van de jonge Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het streng-gelovige milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar ‘genadetijd’ op het spel? Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekerings- geschiedenissen. Ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen, en leren, dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Tedje las dit boek een aantal jaar geleden en ze is heel benieuwd naar hoe het boek verfilmd is.

Verschijnt 18 september in de bioscoop

 

 

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Jolien september 2, 2014 at 09:04

  Leuk! Naar If I Stay en The Maze Runner kijk ik ook uit! 🙂

 • Reply Ellis september 2, 2014 at 09:39

  Jaaaa! De Maze Runner en If I Stay <3

 • Reply Annabel september 2, 2014 at 09:52

  Ik kijk ook erg uit naar de maze runner, maar If I stay lijkt me ook heel mooi

 • Reply Karlijn september 2, 2014 at 17:42

  De Maze Runner lijkt me een leuke film maar ik kan die acteur om een of andere reden niet zo goed uitstaan en dat maakt de film waarschijnlijk wel wat minder leuk haha.

 • Reply Martine september 3, 2014 at 13:32

  Jemig, er worden echt heel erg veel boeken verfilmd de laatste tijd!

 • Leave a Reply