Filmrecensies, Films

Films waar Yara & Tedje naar uitkijken – Oktober ’14

September, de maand waarin vaak minder goede films uitkomen, is eindelijk voorbij. In oktober komen er weer een aantal leuke films in de bioscoop die Tedje & Yara zeker willen zien. We hebben ze op een rijtje gezet, kijk je mee?

Tedje:

Gone Girl

Gone Girl legt de geheimen van een modern huwelijk bloot. Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne (Ben Affleck) bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy (Rosamund Pike) vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst bij iedereen de vraag: Heeft Nick Dunne zijn vrouw vermoord?

Vanaf 2 oktober in de bioscoop

The Best of Me

In het romantische The Best of Me zien schoolgeliefden Dawson (James Marsden) en Amanda (Michelle Monaghan) elkaar na twintig jaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend. Dawson (Marsden) en Amanda (Monaghan) waren onafscheidelijk op de middelbare school, smoorverliefd en beste vrienden. Wanneer de relatie abrupt eindigt, omdat Dawson gedwongen wordt de relatie te verbreken, gaan ze ieder hun eigen weg en verbreken ze elk contact.

Ruim twintig jaar later, wanneer ze elkaar ontmoeten bij een begrafenis, bloeit de liefde weer hevig op. Het leven heeft hen allebei niet geboden wat ze ervan gehoopt hadden en ze hebben elkaar nooit kunnen vergeten. Wanneer Dawson en Amanda weer veel tijd met elkaar doorbrengen, worden ze echter ook geconfronteerd met de keuzes die ze in hun leven hebben gemaakt en de dromen die ze samen deelden. Kan het verleden herschreven worden en kan echte liefde alles overwinnen?

The Best of Me is gebaseerd op de roman van Nicholas Sparks, die tevens The Notebook, Safe Haven en Dear John schreef.

Vanaf 16 oktober in de bioscoop

Yara:

The Hundred Foot Journey

In de DreamWorks Studios productie The Hundred-Foot Journey volgen we het Indiase gezin Kadam dat naar een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk verhuist om een Indiaas restaurant te openen. Wanneer de eigenaresse van een Frans restaurant, een rol gespeeld door Oscarwinnares Helen Mirren, protesteert tegen de opening, lijkt een rustig begin van een nieuw leven er niet in te zitten…

Vanaf 9 oktober in de bioscoop

Dracula Untold

Luke Evans speelt de hoofdrol in Dracula Untold, het verhaal over de man die Dracula werd. Deze spectaculaire actie-avonturenfilm is geregisseerd door Gary Shore en geproduceerd door Michael De Luca. Verder met o.a. Sarah Gadon, Dominic Cooper, Diarmaid Murtagh en Samantha Barks.

Vanaf 9 oktober in de bioscoop

Naar welke film kijk jij deze maand uit?

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Femke oktober 2, 2014 at 08:43

  Deze maand niets bijzonders, maar in november: MOCKINGJAY!!

 • Reply Annabel oktober 2, 2014 at 09:55

  Gone girl lijkt me heel mooi, alleen heb ik het boek nog niet gelezen. Dus ik denk dat ik daarvoor maar wacht tot hij op dvd verschenen is. Dracula untold lijkt me ook heel erg gaaf!

 • Reply Ellis oktober 2, 2014 at 10:32

  Oeehhh, Ja! Allemaal leuke films

 • Reply Madelon oktober 2, 2014 at 11:00

  Jaaaa! The Best of Me!! Daar kijk ik ook echt naar uit ^^

 • Reply Jolien oktober 2, 2014 at 11:26

  Leuk! Naar Dracula Untold kijk ik ook uit! 🙂

 • Reply Esther oktober 2, 2014 at 12:19

  Ik ben heel benieuwd naar Dracula!

 • Reply Chantal oktober 2, 2014 at 12:52

  Weer veel te veel leuke films! Dracula en Gone Girl wil ik sowieso zien.

 • Reply Kelly oktober 2, 2014 at 13:06

  Ik ben ontzettend benieuwd naar Gone Girl.

 • Reply Karlijn oktober 2, 2014 at 21:04

  Oh, Dracula ziet er wel uit als een spannende film 🙂

 • Reply Zwartraafje oktober 3, 2014 at 18:05

  The Hundred Foot Journey en Dracula Untold lijken me heel leuk en interessant.

 • Leave a Reply