Films in de bioscoop in maart 2015 - Adorable Books
Films

Films in de bioscoop in maart 2015

In maart komen er weer allerlei leuke en spannende films uit. De film waar vele boekenliefhebbers naar uit kijken is de film Insurgent, het vervolg op Divergent. Voor vandaag hebben we weer een leuk lijstje met allerlei films die uit gaan komen in de maand maart waar wij naar uitkijken!

Cinderella

Cinderella is een live-action film die geïnspireerd is op het klassieke sprookje. De tijdloze beelden van de meesterlijke Disney-tekenfilm uit 1950 worden tot leven gewekt in een visueel schitterend spektakel voor een hele nieuwe generatie.

Het verhaal Cinderella volgt het wel en wee van de jonge Ella (Lily James). Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella’s vader, een koopman, opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) in hun huis. Maar wanneer Ella’s vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie.

18 maart in de bioscoop

Insurgent (Divergent #2)

In het tweede deel van The Divergent Series: Insurgent krijgt Tris het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago.

Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden. Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld.

18 maart in de bioscoop

In the Heart of the Sea

In de winter van 1820 wordt de walvisvaarder Essex aangevallen door iets dat niemand kon geloven; een reusachtige walvis met bijna menselijke wraakgevoelens.

Deze waargebeurde maritieme ramp inspireerde Herman Melville tot het schrijven van zijn beroemde boek Moby-Dick. Maar dat boek vertelt slechts een deel van het verhaal.

“In The Heart of the Sea” gaat over de nasleep, als de overlevenden tot het uiterste moeten gaan en het ondenkbare moeten doen om in leven te blijven. Zware stormen, voedseltekort, paniek en wanhoop drijven de bemanningsleden ertoe na te denken over de waarde van het leven en de moraliteit van hun beroep. De kapitein tracht de weg naar huis te vinden en de stuurman probeert de walvis alsnog te doden.

19 maart in de bioscoop

Tedje

American Sniper 

In American Sniper, geregisseerd door Clint Eastwood, vertolkt Bradley Cooper de rol van Chris Kyle, de dodelijkste scherpschutter uit de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Maar er zit meer achter deze man dan alleen zijn talent als scherpschutter.

U.S. Navy SEAL Chris Kyle gaat naar Irak met slechts één missie: zijn wapenbroeders beschermen. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens op het slagveld en dankzij de verhalen over zijn heldenmoed krijgt hij al snel de bijnaam ‘Legend’. Maar ook achter de vijandelijke linie groeit zijn reputatie. Er wordt een prijs op zijn hoofd gezet en hij wordt het doelwit van rebellen.

Ondanks het gevaar, en de tol die het eist van het thuisfront, gaat Chris in totaal vier keer naar Irak en wordt hij het levende symbool van het SEAL-motto: Nooit iemand achterlaten. Maar eenmaal thuis komt hij er al snel achter dat het de oorlog is die hij niet kan achterlaten.

5 maart in de bioscoop 

Suite Française

Frankrijk, 1940. Terwijl Lucile Angellier (Michelle Williams) wacht op nieuws van haar man die krijgsgevangen is genomen, bereikt de oorlog het dorp waar ze met haar strenge schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) woont.

Niet alleen Parijzenaren trekken het platteland binnen, ook een regiment Duitsers eist onderdak op. Lucile probeert Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts), de knappe en verfijnde officier die bij hen intrekt, eerst te negeren. Langzaam maar zeker voelt ze zich echter steeds meer tot hem aangetrokken en raakt ze betrokken bij de tragische gevolgen van de oorlog.

26 maart in de bioscoop

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Annabel maart 2, 2015 at 09:28

  Ik kijk vooral uit naar Insurgent en Cinderella

 • Reply Esther maart 2, 2015 at 12:37

  Ik kan echt niet wachten tot insurgent! <3

 • Reply Nynke-Boudien maart 2, 2015 at 14:04

  Ik kijk ENORM uit naar Insurgent!

 • Reply Karlijn maart 2, 2015 at 17:11

  Oh shit, ik moet nu wel heel snel eerst Divergent gaan kijken voordat Insurgent uit komt!

 • Reply Amanda maart 2, 2015 at 23:30

  Ik kijk ook heel erg uit naar Insurgent!

 • Reply Jacqueline maart 3, 2015 at 16:27

  Ik moet het toch even kwijt haha, maar In the heart of the sea draait pas in december in de NLse bioscoop 😉 voor de rest ben ik benieuwd naar Insurgent en Cinderella.

 • Reply beautifulday4makeup maart 4, 2015 at 23:20

  Ik kijk het meeste uit naar cinderella en insurgent

 • Leave a Reply