Films

Films in de bioscoop in maart 2014

Wauw, februari lijkt voorbij te zijn gevlogen! Allerlei toffe films zijn uitgekomen, maar deze maand komt er een film uit waar velen naar uitkijken. Divergent…. En natuurlijk 300, voor de mannen 😉 Kijk je mee naar ons overzicht?

Tedje

Kenau

Haarlem, december 1572. Terwijl het leger van Alva de Hollandse opstand met harde hand de kop indrukt, runt weduwe Kenau Hasselaer (Monic Hendrickx) haar scheepswerf alsof het geen oorlog is. Pas als haar jongste dochter Gertruide (Lisa Smit) betrokken raakt bij het verzet en in Spaansgezinde handen valt, kan ze niet langer afzijdig blijven. Kenau levert het hout om de stadspoorten te versterken, maar bevecht ook samen met de vrouwen van Haarlem de Spanjaarden met hand en tand. Ik heb de trailer gezien en ik was aardig onder de indruk. Ik ben erg benieuwd naar deze Nederlandse film!

Vanaf 6 maart in de bioscoop 

Hartenstraat 

Hartenstraat speelt zich af in de Negen Straatjes, in Amsterdam. In dit dorpje in de stad lijkt iedereen op zoek naar liefde. Zoals de onverbeterlijke rokkenjager Bas, de senioren Bep en Aart en het gesettelde stel Rein en Jacob. De enige die niet op zoek is naar liefde, is Daan. Hij woont hier met zijn dochter Saar in de Hartenstraat, waar hij zijn een eigen zaak als traiteur heeft. Dan verschijnt Katje in zijn leven. De knappe modeontwerpster opent naast zijn winkel in de Hartenstraat een hippe modezaak. Als vlak voor het openingsfeest de catering onverwachts afbelt, moet Katje wel een beroep doen op Daan. Dat is vragen om narigheid: de twee zijn in alles elkaars tegenpool. Toch ziet Katje stiekem ook wel iets in haar buurman, zeker nu in haar huidige relatie met Thomas niet veel muziek meer zit. Als Katje erachter komt dat Daan aan online dating doet (gedwongen door zijn beste vriend Bas), stuurt ze hem een anoniem bericht. En wat blijkt? Daan, die de echte Katje niet kan uitstaan, is best gecharmeerd van de ‘Girl Next Door’ die zij op internet speelt…

13 maart in de bioscoop  

The Book Thief

The Book Thief vertelt het verhaal van Liesel (Sophie Nélisse), een bijzonder en heldhaftig meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland naar een pleeggezin wordt gestuurd. Ze leert lezen onder aanmoediging van haar nieuwe familie en Max, een Joodse vluchteling die door hen verborgen wordt gehouden in de kelder. Voor Liesel en Max is de kracht van woorden en verbeelding de enige manier om te ontsnappen aan de ingrijpende gebeurtenissen om hen heen.

27 maart in de bioscoop

Yara

300 – Rise of An Empire

De Griekse generaal Themistocles strijdt tegen het Perzische leger onder leiding van de in een God veranderde Xerxes.Centraal staan de slag bij Artemisium en de slag bij Thermopylae die op dezelfde dag plaatsvonden en werden uitgevochten tussen een alliantie van Griekse stadstaten en het Perzische Rijk in 480 v.Chr. voor de kust van Euboea. Ook het achtergrondverhaal van Xerxes komt aan bod en zal verklaren hoe hij “The God King” werd.

6 maart in de bioscoop.

Endless Love

Endless Love vertelt het opwindende liefdesverhaal tussen de aantrekkelijke David en de onschuldige Jenny. Hun hartstochtelijke romance loopt ernstig uit de hand wanneer Jenny’s welgestelde ouders haar verbieden met David om te gaan.

6 maart in de bioscoop.

Divergent

In de stad Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen.Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt voor haar leider Four.

Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend?

20 maart in de bioscoop.

Edit: de film is pas 3 april in de bioscopen te zien.

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.