Films waar Yara & Tedje naar uitkijken - Januari 2015 - Adorable Books

Films waar Yara & Tedje naar uitkijken – Januari 2015

Een heel nieuw jaar is aangebroken. Hoe cliché, maar: wat is het snel gegaan, niet? Er zijn in 2014 allerlei prachtige films uitgekomen, waaronder Mockingjay Part 1, The Wolf of Wall Street en Divergent, maar 2015 gaat hopelijk ook een topjaar worden op het gebied van films. Vandaag hebben we weer een overzichtje met leuke films die in de maand januari uitkomen.

Yara

Wolves

In Wolves krijgt Cayden Richards (Lucas Till) de schrik van zijn leven als hij zijn beide ouders thuis vermoord aantreft. Erger nog; hij lijkt het zelf te hebben gedaan. Als weerwolf!

Cayden vlucht en ontmoet onderweg Wild Joe, die ziet wat Cayden echt is en hem naar Lupine Ridge stuurt. Daar ontdekt de jongen dat hij afstamt van de weerwolven die het hele plaatsje bevolken. Lang heeft Cayden niet om dat te verwerken; terwijl hij werk vind bij een brave boer (Stephen McHattie) en verliefd wordt op barmeisje Angelina (Merritt Patterson) krijgt hij de boosaardige clan van weerwolvenleider Connor (Jason Momoa) achter zich aan…

8 januari in de bioscoop

Taken 3

Het leven van gepensioneerd CIA agent Bryan Mills valt in duigen als hij vals wordt beschuldigd van een moord die dicht bij huis staat.

Als een slimme politie inspecteur in het leven van Mills duikt, komen de CIA vaardigheden van Mills goed van pas om de echte daders op te sporen en rechtvaardigheid af te dwingen.

15 januari in de bioscoop

Into the Woods

Into the Woods (het bos in) geeft een moderne draai aan de geliefde sprookjes van de Gebroeders Grimm. De verhaallijnen van een aantal sprookjes zijn met elkaar verweven.

De wensen en zoektochten van de personages worden gevolgd om te kijken waar ze toe leiden. Deze humoristische en hartverwarmende musical volgt de klassieke verhalen van Assepoester (Anna Kendrick), Roodkapje (Lilla Crawford), Jaap en de bonenstaak (Daniel Huttlestone) en Rapunzel (MacKenzie Mauzy). De sprookjes zijn met elkaar verbonden door een nieuw verhaal over een bakker en z’n vrouw (James Corden & Emily Blunt). Het bakkersechtpaar wil graag kinderen en heeft contact met de heks (Meryl Streep), die een vloek over hen heeft uitgesproken.

29 januari in de bioscoop

Tedje

The Imitation Game

Dit indrukwekkende drama, genomineerd voor 5 Golden Globes waaronder Beste Film en Beste Acteur, gaat over het leven en werk van wetenschapper Alan Turing (Benedict Cumberbatch), wiens uitvinding essentieel was voor de beëindiging van de 2e Wereldoorlog.

De briljante maar emotioneel gecompliceerde Brit hielp met zijn werk de oorlog te verkorten en heeft daarmee de levens van tienduizenden mensen gered. In de winter van 1952 werd hij door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was … niet alleen essentieel tijdens de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdient.

8 januari in de bioscoop

Homies

In de komedie Homies is Timo (Robert de Hoog) vastbesloten om zijn ex-vriendin Sophie (Charlie-Chan Dagelet) terug te winnen. Hij en Sophie waren het perfecte stel, totdat zij het uitmaakte…

Sophie had behoefte aan een volwassen relatie met iemand die zijn leven wél op de rit heeft. Dit is voor Timo nogal een dingetje zeg maar… Want het zooitje ongeregeld waar hij nog steeds mee samenwoont, is nog lang niet toe aan een volwassen leven. Timo zet alles op alles om Sophie te overtuigen dat hij het roer sinds de break-up allang heeft omgegooid. Kleine uitdaging is alleen wel dat hij de waarheid iets mooier heeft gemaakt dan deze daadwerkelijk is.

Vol goede moed na een avondje met Sophie, komt Timo thuis in de woning die hij nog steeds deelt met zijn Homies Mark (Tibor Lukacs), … Felix (Gijs Naber) en Sebas (Manuel Broekman). Daar komt hij echter oog in oog te staan met de Russische maffia. Sebas blijkt per ongeluk de verkeerde mensen tegen zich in het harnas te hebben gejaagd. Dit kleine ‘incidentje’ heeft ertoe geleid dat er niet alleen drie zwaar geïrriteerde Russen in huis staan, maar ook een enorme koffer met 22 kilo coke. Aan Timo, Mark, Sebas en Felix de verantwoordelijke taak om deze lading binnen één week te verkopen tegen de straatwaarde. Maar verantwoordelijkheid nemen en gedegen plannen bedenken zijn nu net niet bepaald de sterkste kanten van de vier Homies….

22 januari in de bioscoop

Naar welke film ben jij benieuwd?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Jacoline januari 4, 2015 at 07:31

  Ik ben zelf vooral erg benieuwd naar de film Unbroken, die 8 januari in de bios komt.

 • Reply Tim januari 4, 2015 at 09:50

  Into the Woods lijkt me heel gaaf! Sowieso de sprookjes spreken mij enorm aan, maar dan heb je ook nog een geweldige actrice als Meryl Streep!!!

 • Reply Ellis januari 4, 2015 at 10:55

  Ik ben ook wel benieuwd naar Kingsmen.

 • Reply Annabel januari 4, 2015 at 11:00

  Ik kijk echt uit naar into the woods, die lijkt me zo gaaf!

 • Reply Shaz januari 4, 2015 at 12:11

  Into the woods lijkt me een hele leuke film.

 • Reply Karlijn januari 4, 2015 at 12:31

  Into The Woods lijkt me een geweldige film! Vooral omdat ze er ook heel veel in zingen 🙂

 • Reply Ina januari 4, 2015 at 22:38

  Ik kijk uit naar into the woods!

 • Reply beautifulday4makeup januari 4, 2015 at 23:25

  Wolves lijkt mij wel leuk

 • Reply Esther januari 6, 2015 at 10:19

  Ik ben echt benieuwd naar taken 3!

 • Leave a Reply