Films

Films in de bioscoop in februari 2014

Schermafbeelding 2014-02-02 om 11.00.01

 

Januari is weer voorbij… Tijd voor een nieuw overzicht met allerlei nieuwe films die uitkomen in de maand februari.

Tedje

Kankerlijers

Nick (14) en Iwan (15) hebben botkanker en zijn allebei een been kwijt. Hetzelfde dreigt te gebeuren bij hun vriend Olivier (16). Tussen de behandelingen door hebben de drie echter genoeg tijd om bij andere patiënten op bezoek te gaan, grappen te maken met de verpleegsters en allerlei andere fratsen uit te halen. Maar wanneer Gina, een beeldschoon meisje van 16 jaar op de afdeling wordt opgenomen, komt de wereld van de vrienden volledig op z’n kop te staan. In eerste instantie sluit Gina zich volledig af voor de pogingen van de jongens om indruk op haar te maken en met haar in contact te komen. Maar als Gina’s vriendinnen het af laten weten, beseft ze dat vriendschap met de jongens de enige remedie is tegen het deprimerende verblijf in het ziekenhuis.

12 februari in de bioscoop

That Awkward Moment

Wanneer Mickey (Michael B. Jordan) gedumpt wordt door zijn vriendin besluiten zijn twee beste vrienden Jason (Zac Efron) en Daniel (Miles Teller) hem te steunen door een pact te sluiten waarbij ze samen zo lang mogelijk single blijven. Al snel komt de liefde om de hoek kijken en valt dit plan in het water. Op alle mogelijke manieren proberen ze elkaar wijs te maken dat ze nog steeds single zijn, wat leidt tot een hoop grappige en ongemakkelijke situaties binnen hun vriendschap en ‘relaties’.

13 februari in de bioscoop

12 Years a Slave

12 Years a Slave is gebaseerd op het ongelofelijke verhaal van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York.  Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht om niet alleen te overleven, maar ook zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van een slaveneigenaar (Michael Fassbender) en onverwachte vriendelijkheid. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert.

20 februari in de bioscoop

Yara

American Hustle 

American Hustle is de nieuwste film van Oscargenomineerd regisseur David O. Russell (Silver Linings Playbook) over de befaamde ‘Abscam’ undercoveroperatie van de FBI eind jaren ’70.

Vanaf 6 februari in de bioscoop.

The Legend of Hercules

Hercules, die verliefd is op de mooie prinses Hebe, komt in de problemen wanneer hij zijn ongenoegen uit over haar huwelijk. Vanwege zijn verboden liefde met prinses Hebe wordt Hercules verraden door de koning van Kreta en verbannen naar Egypte. Hebe, die op het punt staat om te trouwen met de broer van Hercules, hoopt dat Hercules zo snel mogelijk terugkeert. Hij wordt echter verkocht als slaaf en vecht als gladiator voor zijn vrijheid. Hij heeft maar één doel: herenigd worden met prinses Hebe, om vervolgens de koning te wreken en het volk te redden.

Vanaf 6 februari in de bioscoop.

Vampire Academy

Rose is niet alleen hartsvriendinnen met Lissa, ze wordt ook opgeleid tot haar beschermer. Niet zonder reden, want Lissa is prinses en troonopvolger van de Moroi — zoals vreedzame, sterfelijke vampiers heten. Rose traint er graag hard voor, ook omdat ze extra vechtlessen krijgt van de knappe Dimitri voor wie ze wel wat voelt. Ze zal iedere les nodig hebben, want de Strigoi –onsterfelijke, evil vampiers — zullen er alles aan doen om Lissa het leven onmogelijk maken. Alsof het leven op school nog niet ingewikkeld genoeg is…

Vanaf 20 februari in de bioscoop.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Sanne februari 2, 2014 at 10:52

  Ik ben heel erg benieuwd naar de film over Hercules en Vampire Academy!

 • Reply Anne Solveig februari 2, 2014 at 19:23

  Ik wil de eerste wel graag zien..

 • Reply Rowan - Rebels maar Romantisch februari 2, 2014 at 20:34

  Kankerlijers lijkt me een mooie film! Woensdag ga ik naar That Awkward moment; zin in! 🙂 xx

 • Reply Madelon februari 5, 2014 at 11:30

  Ik kijk ook wel uit naar That Awkward Moment! Lijkt me echt een hilarische film, hihi. Kankerlijers had ik nog nooit van gehoord, maar het klinkt als een erg mooie film.

 • Leave a Reply