Films

Films waar Yara & Tedje naar uitkijken – December ’14

Rosie

Op het gebied van boeken is de maand december een rampmaand. Op het gebied van films hebben we geluk: December is vaak een goedgevulde maand met allerlei leuke bioscoopfilms. Deze maand komen er ook weer allerlei leuke films uit en die hebben wij uiteraard op een rijtje gezet. Kijk je mee?

Gooische Vrouwen 2

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Vanaf 1 december in de bioscoop

Two Night Stand

Klaar met school, geen baan, geen vriend en een huisgenoot die maar niet ophoudt over internetdaten. Megan heeft haar bedenkingen, maar besluit toch in te gaan op de online uitnodiging van de vlotgebekte Alec om langs te komen. Haar eerste one night stand. Na een ongemakkelijke ochtend wil ze er tussenuit knijpen als blijkt dat New York die nacht is ingesneeuwd. Nog een dag en een nacht in één appartement dwingt de twee twintigers om veel beter kennis met elkaar te maken dat ooit de bedoeling was…

11 december in de bioscoop

Love, Rosie

Rosie (Collins) en Alex (Claflin) delen sinds hun jeugd alles met elkaar, van de eerste kus tot ‘de eerste keer’. De twee willen niets liever dan Londen ontvluchten en samen studeren in Amerika. Wanneer Rosie onverwachts zwanger wordt, valt dat plan echter in duigen. Alex besluit in zijn eentje naar Amerika te gaan en in eerste instantie lijkt er niets tussen de vriendschap van Rosie en Alex te kunnen komen. Echter dreigt de afstand na loop van tijd hen toch uit elkaar te drijven, zeker wanneer het niet altijd lukt om de belangrijke momenten in het leven met elkaar te kunnen delen. Is vriendschap voor eeuwig?

Vanaf 18 december in de bioscoop

You’re Not You

Het perfecte luxe leventje van Kate (Hilary Swank) stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt, een vernietigende en ongeneselijke spierziekte. Samen met haar man Evan (Josh Duhamel) gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet zo de chaotische studente Bec (Emmy Rossum). Die heeft nul ervaring maar heeft iets nodig om haar stuurloze leven richting te geven. Het onwaarschijnlijke duo, de keurige pianiste en de dolende losbol, vormen ondanks de afkeuring van Evan al snel een perfect team. Kate inspireert Bec iets van haar leven te maken en andersom geeft Bec Kate de stem om de rest van haar leven eindelijk te leiden zoals zij wil.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Michelle Wildgen, in Nederland uitgebracht onder de titel Jij Bent Mij.

Vanaf 18 december in de bioscoop

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

The Hobbit: The Battle of the Five Armies van Oscar® -winnaar Peter Jackson is de derde film van een trilogie gebaseerd op het nog steeds immens populaire meesterwerk The Hobbit van J.R.R. Tolkien. The Hobbit: The Battle of the Five Armies is het epische slot van de avonturen van Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en het dwergengezelschap. Na het heroveren van hun thuisland op de draak Smaug, heeft het gezelschap ongewild een dodelijke kracht op de wereld losgelaten. Smaug richt nu zijn vurige wraak op de weerloze mannen, vrouwen en kinderen van Meerstad. Gedreven door de obsessie zijn schat te heroveren, is Thorin bereid vriendschap en eer op te offeren en dwingt hij Bilbo tot een haast onmogelijk en gevaarlijk besluit. Maar er liggen nog grotere gevaren op de loer. Slechts gezien door … de tovenaar Gandalf, stuurt de grote vijand Sauron zijn Orks-legioenen naar de Eenzame Berg. Terwijl de duistere krachten zich bundelen, worden de dwergen, elfen en mensen voor de keuze gesteld: verenigen of vernietigd worden. Bilbo moet vechten voor zijn leven en dat van zijn vrienden in het epische gevecht van de vijf legers, waarbij de toekomst van Midden-aarde op het spel staat.

Vanaf 10 december in de bioscoop

Welke films staan op jouw lijst om te zien in de maand december?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply beautifulday4makeup december 2, 2014 at 09:56

  Wat een leuke films heb je uitgekozen. De hobbit ga ik zo zien, maar de rest lijkt mij ook heel leuk 🙂

 • Reply Annabel december 2, 2014 at 09:58

  The hobbit staat bovenaan samen met Into the woods

 • Reply Fleur december 2, 2014 at 11:49

  Wat een leuk lijstje!
  You’re not you lijkt me een onwijs mooie film!

 • Reply Ellis december 2, 2014 at 12:33

  Jaaa Gooische vrouwen! leuk xD

 • Reply Nicole december 2, 2014 at 16:27

  December is altijd fijn voor films! Two Night Stand lijkt me best geinig.
  Klein puntje, ik weet niet of de samenvatting de officiële samenvatting is van de film, of die van jullie zelf? Maar ALS is géén spierziekte, maar een zenuwziekte (zie ook http://www.als.nl/wat-is-als/de-ziekte/).

  Wel leuk artikel, zo kom je nog eens op films waar je anders niet zo snel naar zou kijken 🙂

 • Reply Shaz december 2, 2014 at 16:29

  De enige film waarop ik mij verheug is ‘The Hobbit’. De overige films trekken mij niet aan en elke film waar Miles Teller in speel, probeer ik te vermijden . Alsof hij maar één soort personage kan spelen. :p

 • Reply Karlijn december 3, 2014 at 20:37

  Gooische vrouwen wil ik wel graag zien! Maar ik weet niet, in de bioscoop op zo’n groot scherm lijkt me een beetje ongemakkelijk af en toe 😛

 • Leave a Reply