Films

Film: Zwaar Verliefd!

YES! Eindelijk ben ik naar Zwaar Verliefd! geweest. De romantische komedie naar het gelijknamige boek van een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters: Chantal van Gastel.

De jonge, succesvolle dierenarts Isa (Barbara Sloesen) is een tikkeltje onzeker over haar lijf én de liefde. Ruben (Jim Bakkum) is dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje. En hij voor haar, maar dat durft Isa niet te geloven. Na een peptalk van haar zus en vriendinnen besluit ze de Bossche bollen te laten staan en sleept ze zichzelf naar de sportschool. Haar zelfvertrouwen groeit en eindelijk besluit ze voor haar droomman te gaan. Maar is Ruben nog steeds geïnteresseerd?

Zwaar Verliefd!

In 2008 kwam het boek Zwaar Verliefd! van Chantal van Gastel uit. Ze zette zich met dit boek direct op de kaart, want daarna volgde de een na de andere succesvolle chicklit. Toen ik hoorde dat Zwaar Verliefd! werd verfilmd, was ik direct enthousiast. Ik heb namelijk de serie – na Zwaar Verliefd volgen Zwaar Beproefd! en Zwaar Verguld! – al twee keer gelezen.

Zwaar Verliefd! speelt zich af in Den Bosch. Leuk, eindelijk eens niet in Amsterdam of Rotterdam. Maar dat komt natuurlijk omdat Chantal van Gastel zelf uit Brabant komt. In de film wordt het ‘het New York van Brabant’ genoemd, daar moest ik wel om lachen. Ondanks dat de film zich in ‘mijn’ provincie afspeelt en de film vol zit met worstenbroodjes en Bossche bollen, bespeur ik niemand met een Brabants accent. Is dat even jammer. Maar dat terzijde. Isa ziet zichzelf, zoals veel vrouwen, niet zoals anderen dat doen. Hoe kan de knappe Ruben haar nu leuk vinden? Maar wacht, als ze nou eens haar jaarvoorraad chips en chocolade weggooide, geen worstenbrood meer at en regelmatig naar de sportschool ging… Zou dat dan helpen?

Je kunt het natuurlijk al invullen: het gaat er niet om wat anderen van haar vinden, maar wat Isa van zichzelf vindt. De boodschap in deze film: je straalt geluk uit als je gelukkig met jezelf bent. No matter what size you are. En Barbara Sloesen is in deze film trouwens absoluut niet dik te noemen, ze ziet er prachtig uit! De romantiek tussen Barbara en Jim spat van het scherm af, deze twee acteurs zijn gemaakt voor films als deze. Er zitten een heleboel hilarische scènes in (die in de sportschool op het roei-apparaat is favoriet) door de herkenbaarheid van de situaties, wat zorgde voor laughing out loud in de bioscoop. De film lijkt erg op het boek, alleen kan ik me niet herinneren dat de laatste scène zo bombastisch was. Dat had wat mij betreft wel wat kleiner gemogen.

Zwaar Verliefd! is een fijne romantische komedie die bij uitstek geschikt is om te kijken met je vriendinnen in de bioscoop. De film is vermakelijk, herkenbaar, er zit een cute hondje in en Jim Bakkum is nooit verkeerd om naar te kijken.

Heb jij Zwaar Verliefd! al gezien? 

Zwaar verliefd

Titel: Zwaar Verliefd!
Regie: Jamel Aattache
Verschenen: 11 oktober 2018
Duur: 86 minuten
Cast: Jim Bakkum, Barbara Sloesen, Jamie Grant, Liza Sips
Genre: Romantische komedie

Rating: 8/10

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *