Films

Film: X-Men

X-Men Titel: X-Men
Regie: Bryan Singer
Verschenen: September 2000
Duur: 104 minuten
Cast: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellan
Genre: Avontuur, sci-fi

In een wereld vol vooroordelen worden kinderen geboren met bijzondere en gevaarlijke krachten als resultaat van unieke genetische mutaties. Cyclops kan energiebundels met zijn ogen stralen, Storm is in stat het weer te manipuleren, Rogue absorbeert de levenskracht van eenieder die ze aanraakt. Maar onder de vleugels van professor Xavier (Patrick Stewart) leren deze vreemde verstotelingen hun krachten ten goede te gebruiken. Als de boosaardige mutant Magneto, die niet gelooft in een vreedzame samenleving tussen mutanten en gewone mensen, een plan beraamt om de mensenwereld te vernietigen, worden de X-Men ingezet om die te beschermen.

Mening

Met de nieuwe X-Men voor de deur moest ik natuurlijk wel X-Men 1 (en de andere delen) gezien hebben. Als groot Marvel fan is het natuurlijk ook een must. Ik had Wolverine 1 & 2 al gezien, dus door deze films herkende ik personage Logan/Wolverine en wat andere mensen al.

X-Men is een film vol spanning

De film begint in het jaar 1944, wanneer de Tweede Wereldoorlog plaats vindt in Polen. Een jongen wordt weggenomen bij zijn moeder. Hij blijkt een mutant te zijn. Hij kan metaal besturen. Wie dit is, kom je niet te weten. Dit merk je pas later in de film. Vervolgens maak je kennis met de jonge Rogue, die met haar aanraking levensenergie van de ander kan weghalen en dus zelfs iemand kan doden. Ze ontmoet Wolverine, en hij neemt haar onder zijn hoede. Samen worden ze na een ongeluk gebracht bij Xavier, die een speciale school runt voor mutanten. Onder de mutanten wordt er gestreden. Goed tegen kwaad. Dat is waar heel dit verhaal om draait. Daarnaast is de mensheid ook erg bang voor de mutanten. Zij zijn bang voor hun gaven en wat zij kunnen aanrichten. De jonge mutanten worden uit hun huis gezet door hun ouders, lopen weg of passen niet bij hun samenleving. Professor Xavier wil de mensheid samen met de mutanten in één wereld vol vrede hebben leven.

Ik vond de film makkelijk om te kijken. Hij is niet te lang, niet te kort: langer dan 1,5 uur. Je wordt voorgesteld aan de personages waardoor je je al snel betrokken voelt. Er zat een goede opbouw in waardoor je al snel in het verhaal word gezogen. De acteurs zijn ook buitengewoon geweldig. Hugh Jackman als Wolverine is één van mijn favoriete acteurs. Famke Janssen, Halle Berry en James Marsden spelen ook in de film. Zij hebben een belangrijke rol. De film zit vol met goede acteurs!

De film bevat niet heel veel humor. Juist meer spanning. Dat is iets wat ik heel erg kan waarderen aan een film. Natuurlijk is het ook een sci-fi film, daar hoort vaak spanning in te zitten! Er zaten veel special effects in. Aan het einde van de film merkte ik wel dat ik benieuwd was naar het volgende deel. Dat hebben ze goed gedaan!

Rating: 8/10

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.