Films

Film: X-Men 2

X-Men 2 Titel: X-Men/X2
Regie: Bryan Singer
Verschenen: Mei 2003
Duur: 133 minuten
Cast: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellan
Genre: Avontuur, sci-fi

Wanneer een onbekende, vermoedelijk een mutant met buitengewone krachten, de president aanvalt krijgen de mutanten met nog meer argwaan en discriminatie te maken dan al het geval was. Er komt bredere steun in de samenleving voor een registratieplicht voor mutanten. Militair leider William Stryker is één van de grootste voorstanders van dit plan, en leidt een aanval op de X-Men opleiding. De ontsnapte Magneto begint een opmerkelijke samenwerking met Professor Xavier om Stryker te stoppen. Ondertussen begint Wolverine een onderzoek naar zijn verleden.

Mening
Waar X-Men 1 een groot gat en een mysterie open laat, gaat X-Men 2, ook wel X2, verder. Na het zien van deel 1 en alle spanning omtrent de verhaallijn “mutanten en mensen” was ik ontzettend benieuwd naar het vervolg. In één woord: Ik vond deze film echt een stuk beter dan deel 1! Vanaf het begin was het al duidelijk dat er iets mis zou gaan. Wat dat was, merk je al gauw. De spanning van deze film is goed opgebouwd. Ik heb diverse keren op het puntje van mijn stoel gezeten. Wanneer de slechte & goede mutanten samen moeten werken om hun ras te redden, vechten ze niet alleen samen: Ze vechten ook individueel.

X-Men 2 bevat veel goede special effects

De Nightcrawler doet in deze film zijn intrede. Met zijn duivelse uiterlijk verwacht je dat dit een slechte mutant is, maar niets blijkt minder waar: Deze mutant heeft een hart van goud. Zo zie je maar… Je moet niet alleen op het uiterlijk van iemand oordelen! Ook in deze film staat de mutant Wolverine centraal. Dat kan niet anders, Wolverine houdt min of meer alle personages en verhaallijnen bij elkaar. Hij heeft met iedereen wel wat te maken. Ik vind het verhaal van Wolverine helemaal geweldig! Wolverine heeft wat problemen met zichzelf en zijn verleden. Zijn verleden is namelijk 1 groot gat. Daarom gaat hij op zoek naar zichzelf. Je ziet hem tijdens de gehele film ontplooien.

X-Men 2 bevat ontzettend goede speciale effecten. Denk bijvoorbeeld aan de transformaties van Mystique. Zij kan elke lichaamsvorm aannemen die zij maar wil. De teleportaties van de Nightcrawler en natuurlijk hoe de klauwen uit de handen van Wolverine ontstaan.

Ik vond X-Men 2 erg vermakelijk, spannend en mooi gemaakt. Of ik het een goed vervolg van deel 1 vond? Dat weet ik nog niet zo goed. Ik vond deze film beduidend beter! Ik hoop ook zeker dat ik deel 3 snel kan kijken zodat ik het nieuwste deel in de bioscoop kan zien. Daar ben ik zeker benieuwd naar!

Rating: 8/10

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.