Films

Film: World War Z

World War Z Titel: World War Z
Regie: Marc Forster
Verschenen: 4 juli 2013
Duur: 116 minuten
Cast: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz
Genre: actie, science fiction, drama, horror.

In de spannende actie-thriller World War Z speelt Brad Pitt een medewerker van de Verenigde Naties, Gerry Lane. Hij reist af naar verschillende landen om de oorzaak van een wereldwijde epidemie te vinden.
Hele legers en regeringen zijn al vernietigd en Gerry begint een race tegen de klok om de mensheid te redden.


De poster en trailer vertellen je een heel ander verhaal dan dat het daadwerkelijk is. Ik dacht aan een wereldoorlog, en ik begreep er niet veel van. Ik dacht aan buitenaardse wezens of iets dergelijks. Maar tijdens het kijken naar de film begreep ik het ineens. Het heet niet voor niks World War Z… De Z staat namelijk voor zombie. Eigenlijk heel logisch, toch?

World War Z is een film vol spanning

Ik vond het echt een creapy film. Heel eng! Ik ben dan ook wel snel bang tijdens films en heb nog nooit een horror gezien. Ook thrillers skip ik eigenlijk altijd. Om eerlijk te zijn ben ik één keer weggelopen toen ik het niet meer trok qua spanning. Even gauw naar het toilet toe, en dat was maar goed ook want van mijn vriend hoorde ik dat het een vreselijk eng stukje was. Het engste, misschien. Het verhaal vond ik erg goed en ik hou gewoon heel erg van actie en dingen die niet gebeurd kunnen zijn. Brad Pitt is een hele goede acteur! Dat is ook echt een pluspunt. Puntje bij paaltje: Goede film, gek verhaal, veel actie en enge stukken. Ik vond het trouwens geen echte horror, want zo werd de film door IMDb genoemd. Mocht je benieuwd zijn naar de film, dan kun je hem hier bestellen op DVD.

 

Rating: 7/10

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.