Filmrecensies, Films

Film: Wonder Woman


Wonder Woman: de film waar ik al heel lang naar uit keek! Sinds de verschijning van Wonder Woman in Batman v Superman: Dawn of Justice kon ik niet wachten op de film, zeker niet omdat Gal Gadot de hoofdrol op zich nam. Benieuwd of hij mijn verwachtingen waar maakte, en of de film een aanrader is? Lees dan verder!

Vóórdat ze Wonder Woman was, was ze Diana (Gal Gadot) prinses van de Amazones, een getrainde, onoverwinnelijke krijger.
Een Amerikaanse piloot crasht op het strand van het paradijselijk eiland waar ze is opgegroeid. Hij komt met een verontrustende boodschap over een enorm conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, besluit ze haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, zal Diana haar volledige krachten en haar ware lot ontdekken.

In Wonder Woman leer je de enige echte powervrouw kennen van the Justice League. Wonder Woman kwam heel kort al voor in de film Superman V Batman: Dawn of Justice, maar we hebben hier vrij weinig over haar te weten gekomen. Gelukkig heeft ze nu een hele eigen film gekregen waarin er meer over haar en haar verhaal wordt verteld. Laten we beginnen met het feit dat Gal Gadot echt de perfecte Wonder Woman is. Zij is voor mij echt een enorme powervrouw. Zo werd bekend dat Gal zwanger was tijdens de opnames van de film, maar liefst vijf maanden! Leuk feitje: haar buik werd met een soort green screen afgeschermd zodat ze haar zwangerschap konden maskeren.
In het verhaal van Wonder Woman zie je eerst Wonder Woman in de toekomst. Ze heeft een foto vast die er enorm oud uit ziet, waar ze naar kijkt. De foto neemt je mee in de geschiedenis, waarbij je een jonge Wonder Woman ziet in haar omgeving als kind. Langzaam maar zeker kom je achter haar verhaal en wat ze heeft meegemaakt, en op den duur kom je bij het échte verhaal, waar het om draait: de foto en het verhaal achter de foto. Op de foto zijn namelijk een aantal mannen te zien naast Wonder Woman, en je vraagt je natuurlijk direct af wat dit te betekenen heeft. Heel de film draait hier zowat om, en dat is maar goed ook: dit zorgt ervoor dat je precies weet wat Wonder Woman heeft meegemaakt en wat ze allemaal kan.

‘Wonder Woman is een film over een echte powervrouw!’

Ik vond het een ontzettend leuke film, en heb er dan ook zeker van genoten. Juist omdat ik een liefhebber ben van superheldenfilms. Ik was altijd meer een liefhebber van Marvel films, maar met dit soort films steelt DC-comics toch wel mijn hart. Ik vond het een ontzettend leuke film, vooral omdat het nu een keer om een vrouw draait. Een echte powervrouw waar wij als vrouw veel van kunnen leren. Je begrijpt dan ook wel dat ik niet kan wachten tot er een nieuwe film komt rondom deze powervrouw. Ik hoop dat we niet te lang meer hoeven te wachten op de nieuwe Justice League film, waarin alle DC-superhelden samenkomen. Batman, Superman, Aquaman, The Flash én natuurlijk de vrouw waar het om draait in deze film.

Wonder Woman

Titel: Wonder Woman
Regie: Patty Jenkins
Verschenen: 15 juni 2017
Duur: 141 minuten
Cast: Gal Gadot, Steve Trevor, Robin Wright
Genre: Actie, avontuur, sci-fi

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply