Filmrecensies,  Films

Film: Wild

Titel: Wild
Regie: Jean-Marc Vallée
Verschenen: Februari 2015
Duur: 115 minuten
Cast: Reese Witherspoon, Laura Dern, Michiel Huisman
Genre: Biografie, drama

Na jaren roekeloos geleefd te hebben, een heroïneverslaving en een op de klippen gelopen huwelijk, neemt Cheryl Strayed (Oscar-winnares Reese Witherspoon) een drastisch besluit. Achtervolgd door de herinneringen aan haar moeder Bobbi (Laura Dern), en zonder ook maar enige ervaring, besluit ze helemaal alleen de Pacific Crest Trail te gaan lopen, een tocht van meer dan 1700 km. Wild legt haar angstige en mooie momenten bloot, tijdens een reis die haar soms gek maakt, soms kracht geeft en uiteindelijk geneest.

Mening:

Ik had nog niet heel veel recensies over Wild gelezen, dus zonder verwachtingen bekeek ik de film met Reese Witherspoon in de hoofdrol. Ik ken haar alleen haar rollen in Water for Elephants, This Means War, Just Like Heaven en Legally Blonde, meidenfilms dus. In Wild krijgen we een hele andere kant van haar te zien. Ze speelt Cheryl, die besluit van het zuiden van Califorië naar de grens van Canada te lopen: de Pacific Crest Trail. Bij de gedachten alleen al word ik moe: meer dan 1700 kilometer wandelen met een loodzware backpack. De film is gebaseerd op het waargebeurde boek van Cheryl Strayed.

In Wild krijgen we verschillende verhaallijnen te zien: Cheryl die de PCT loopt, een verhaallijn over haar moeder, haar ex-man en de roekeloze periode uit haar leven met drugs en heel veel seks. Mooi om te zien vond ik hoe de flashbacks verweven waren in het verhaal. Cheryl hoort een liedje op de radio of ruikt een bepaalde en ze denkt terug aan haar moeder.

Waar ik tegenaan liep in deze film is dat Witherspoon er na een paar weken nog prima uitziet. Haar haren zijn niet vet, ze heeft geen wallen en ze ziet er niet uit alsof ze honderden kilometers heeft gewandeld. Oké, haar teennagels vallen uit, ze heeft blaren en ze heeft overal wonden van haar zware rugtas, maar aan haar gezicht zie je niks. Misschien ben ik een te oplettende kijker, maar ik stoorde mezelf er steeds aan dat haar haar niet vet werd. Na twee weken je haren niet wassen ziet dat er echt niet lekker fris uit hoor!

Wel was ik erg verheugd toen Michiel Huisman ineens op het scherm verscheen. Ik heb hem altijd al een leuke acteur gevonden in bijvoorbeeld De Co-assistent (een van mijn lievelings Nederlandse series) en Zwartboek, maar als hij hier half ontbloot verschijnt in Wild, word ik nog gelukkiger! Niet verkeerd om naar te kijken!

Al met al vond ik Wild een mooie film om naar te kijken. De beelden van de omgeving zijn prachtig en ik vond het ook leuk om Witherspoon eens in een andere rol te zien.

Rating: 7/10

bol-button

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.