Films

Film: White House Down

White House Down Titel: White House Down
Regie: Roland Emmerich
Verschenen: 12 september 2013
Duur: 131 minuten
Cast: Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal
Genre: Actie, drama, thriller

In de nieuwe spannende actiefilm White House Down wordt politieagent John Cale afgewezen voor zijn droombaan, het beschermen van de president bij de Secret Service. Ondanks het slechte nieuws neemt hij zijn dochter mee op een tour van het Witte Huis wanneer het plotseling wordt bezet door een groep zwaar gewapende paramilitairen. Er ontstaat een complete chaos binnen de regering en het lot van de president, zijn dochter en het land zelf komen in Cale’s handen te liggen.

Enige tijd geleden schreef ik een recensie van een andere film die hier wel heel erg op lijkt. Direct dacht ik: dit is net Olympus Has Fallen! Ik vond White House Down een hele spannende film. Ik vond het een voorspelbare film, maar er zat heel veel actie in. Daarnaast was er een hoog humor gehalte door meneer Tatum en Foxx. Zij hebben naderhand zelfs nog een nummer samen opgenomen met Jimmy Kimmel.

White House Down is een heel spannende film

White House Down is een spannende film met niet veel diepgang. Ik heb er desondanks wel van genoten. Het actiegehalte was namelijk erg hoog en ook de cast vond ik erg goed in elkaar steken. Ik heb de film nu al meerdere keren gezien en alle keren heb ik er van genoten.

Ik vind het wel leuk om Channing Tatum zo te zien groeien als acteur. Hij speelt in ontzettend veel films de laatste tijd, en van danser is hij helemaal omgetoverd tot een serieuze acteur. Jamie Foxx zie je ook niet vaak in serieuze films spelen, dus dat is ook een hele omschakeling. Mocht je benieuwd zijn naar White House Down, dan kun je de film hier aanschaffen als DVD.

Rating: 6.5/10

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.