Film: Water for Elephants - Adorable Books
Films

Film: Water for Elephants

Titel: Water for Elephants
Regie: Francis Lawrence
Verschenen: 5 mei 2011
Duur: 120 minuten.
Cast: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Cristoph Waltz
Genre: Drama, romantiek

De verfilming van het gelijknamige boek, Water for Elephants gaat over de jonge, diergeneeskunde student Jacob (Robert Pattinson) in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Op de dag dat hij zijn laatste examen maakt, verongelukken zijn ouders tijdens een auto ongeluk. Jacob verliest alles en komt op straat terecht. Hij besluit maar een eind te gaan lopen. Per toeval rijdt er een trein langs en hij besluit erop te springen. Wat hij niet wist, is dat hij op een trein van een circus is gesprongen. Hij krijgt een baantje als dierenarts. Hij wordt verliefd op de prachtige Marlena (Reese Witherspoon), de vrouw van de baas van het circus…

Mijn mening:
Een prachtige verhaal ondersteund met mooie beelden in de tijd van de depressie in de jaren ’30. Het gaat slecht met de economie en ook de circussen moeten knokken om te blijven bestaan. Jacob houdt heel erg van dieren, net als Marlena, in tegenstelling tot haar man, baas August. Als Jacob besluit om het paard, de ster act, uit zijn lijden te verlossen, is dat gelijk zijn laatste klus als dierenarts. Hij wordt de trainer van de nieuwe ster act, een olifant. Dit brengt Jacob en Marlena nog dichter bij elkaar. Lukt het gemene, dierenmishandelaar August om hen uit elkaar te houden?

Water for Elephants laat mooie beelden zien van de wereld van het magische, rondreizende circus samen met romantische beelden van de jaren dertig. Het verhaal wordt verteld door de oude Jacob, die zijn levensverhaal vertelt aan een circusmedewerker uit deze tijd. Ik vind het een hele mooie film. Hij is niet té romantisch waardoor de film heel geschikt is om samen met je vriend te kijken, maar ook met je familie of met vriendinnen. Een echte aanrader!

Rating: 8/10

 

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply MySuperSweetLife november 1, 2012 at 07:10

  Ik was deze film totaal vergeten maar deze wil ik altijd nog een keer zien! Het lijkt me een prachtige film!
  Liefs

 • Reply Linda november 1, 2012 at 11:29

  Ik heb hier al vaker over gehoord, maar wist eigenlijk tot nu toe nog niet waar de film over ging! Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt, dus ik zal hem binnenkort vast een keertje kijken!

 • Reply Annelies november 1, 2012 at 13:16

  Ik vond het ook een heel mooie film!

 • Reply Vivian november 1, 2012 at 13:32

  Dit is een van mijn lievelingsfilms, ik ben nog steeds van plan om het boek ook te gaan lezen!

 • Reply Anneke november 1, 2012 at 15:05

  Echt een heel speciale film vond ik het niet, maar het was zeker leuk om een keer te kijken. 🙂

 • Reply joanydvv november 1, 2012 at 18:31

  Ik vond het een erg mooie film, maar wel weer een gevalletje: ‘het boek was beter.’

 • Reply Terugblik: 150 Movie Challenge Oktober : Teddlicious november 5, 2012 at 19:49

  […] Iedere keer als mijn vriend en ik samen films kijken, vraagt hij: ‘Ted, welke film wil je zien? Ik heb nog Water for Elephants’, en dan noemt hij nog een heel rijtje op. Op de een of andere manier hebben we, of beter gezegd ik, het maanden uitgesteld om deze film te kijken. Ik had de trailer nog nooit gezien, ik wist eigenlijk niet wie er in meespeelden en de titel sprak me al helemaal niet aan. Wat een stomkop ben ik! Wat is dit een mooie film, kijken zeg ik!! Wil je een uitgebreide recensie lezen over deze film? Klik dan hier! […]

 • Leave a Reply