Films

Film: Warm bodies

Warm bodies Titel: Warm bodies
Regie: Jonathan Levine
Verschenen: april 2013
Duur: 98 minuten
Cast: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton
Genre: Comedy, horror, romantiek

Zombies houden van mensen, en dan met name van hun hersenen. Maar R (Nicholas Hoult) is anders. In tegenstelling tot de anderen is hij van binnen echter wel levend. De zombies zijn allen slachtoffer geworden van een recente plaag die de overlevenden in een zwaar bewaakte stad hebben gedreven. De zombies lopen rond op een vliegveld, op zoek naar mensenvlees. Ondertussen leven ze ook in angst voor de kwaadaardige Boneys, een nieuwe reeks van geïncarneerde vampieren.

Mening over Warm bodies

R is een zombie en weet al lange tijd niet meer hoe hij dood is gegaan, wie hij is, en hoe oud hij is. Zelfs zijn naam weet hij niet meer. Wanneer ze op jacht gaan naar de stad om hersenen te eten, komt hij Julie tegen. Hij weet dat het Julie is doordat hij haar vriendje zijn hersenen heeft op gegeten. Hierdoor krijgt hij zijn herinneringen te zien. Hij zal en moet Julie beschermen.

De film begint al erg grappig. De gedachtes van R worden verteld en je hoort hem in het begin niet praten. Zijn gedachten zijn enorm grappig en meerdere keren hoorde je de bioscoopzaal hard lachen. R kan erg onverwachts uit de hoek komen, waardoor de film lekker verrassend blijft. Ook speelt hij zijn rol erg goed. De blikken die hij werpt en de emotie in zijn ogen zijn meteen te herkennen. Het verhaal achter de film is een erg mooie gedachte.

Deze film is verfilmd naar het boek Mr. Zombie en is in de grote lijnen precies het zelfde. Hier en daar missen wat details en sommige gebeurtenissen zijn verandert. Deze zijn echter niet storend en de film blijft dezelfde betekenis als het boek geven.

De film gaat over zombies, maar is zeker niet eng. Mensen die niet van horror houden kunnen makkelijk naar deze film gaan. De film is eigenlijk meer een grote comedy, waar toevallig zombies in voorkomen. Een leuke film om een keer gezien te hebben, maar ook niet een film dat iedereen gezien zou moeten hebben.

 

Rating: 7/10

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.