Filmrecensies, Films

Film: Walking on Sunshine

Titel: Walking on Sunshine
Regie: Max Giwa, Dania Pasquini
Verschenen: 19 juni 2014
Duur: 97 minuten
Cast: Greg Wise, Leona Lewis, Hannah Arterton
Genre: Musical, romantiek

Op uitnodiging van haar zus vliegt de Britse Taylor naar de zonovergoten Italiaanse kust waar ze ooit een heerlijke vakantie had.

Op het strand ontmoet ze gelijk weer haar vrienden van toen, waaronder Elena die nog altijd gelukkig is met haar vakantievriendje. Zou Taylor haar eigen vakantieliefde Raf nog terugzien? Lang hoeft ze niet naar hem te zoeken, want zuslief Maddie stelt Raf aan haar voor als… haar verloofde! In blinde paniek doet Taylor net of ze hem niet kent.

Maar als de hele vriendenclub een week lang de bruiloft moet voorbereiden, komen alle romantische kriebels natuurlijk onherroepelijk terug… Walking on Sunshine is de ultieme feelgood zomerfilm van deze zomer, vol met 80’s pop klassiekers zoals ‘Holiday’ van Madonna, ‘Eternal Flame’ van The Bangles, ‘Girls Just Wanna Have Fun’ van Cyndi Lauper en ‘Wake Me Up Before You Go Go’ van Wham om er een paar te noemen…

Mening:
Afgelopen zomervakantie zag ik ontzettend vaak de trailer voorbij komen van de film ‘Walking on Sunshine’, en elke keer als ik de trailer zag wist ik het: Ik moest deze film zien. Ik ben namelijk dol op films als ‘Mamma Mia’, waar heel veel in werd gezongen.

Nu de temperatuur buiten langzaam begint te dalen, en het weer de laatste tijd ook steeds slechter begint te worden, was het voor mij een ideaal moment om deze film vol met zon, zee en muziek op te zetten voor een avondje even mijn gedachten verzetten.

Ik vond het een vrij cliché verhaal, maar daar hou ik op z’n tijd wel van. De zus van Taylor gaat trouwen met de zomerliefde van Taylor. Hoe awkward? En het meest awkward vond ik dat zij deed alsof zij hem én haar vrienden van de zomer daar niet kende. Desondanks vind ik dit soort films heerlijk om te kijken. Niet nadenken, lekker genieten van het verhaal, en vooral van de zon. Daarnaast vond ik het ook leuk dat er heel veel oudere nummers in voor kwamen, zoals Walking on Sunshine (toepasselijk, niet? ;-)). Zo’n film waar zingen centraal staat. Vroeger keek ik me suf naar films waarin werd gezongen!

Wat ik wel jammer vond was het einde, dat lag heel erg voor de hand. Ik wist vanaf het begin al hoe het zou aflopen, puur omdat er tegenwoordig zóveel romcom-films zijn met ongeveer hetzelfde begin en einde.

Dat de film afspeelde in Italië vond ik helemaal leuk, ik ben dol op de Italiaanse cultuur. De warmte. De mensen. Ik heb weer helemaal zin in de zomer door het zien van deze feelgood film, en door alle nummers ben ik ontzettend vrolijk. Je moet er van houden, maar op z’n tijd vind ik het erg leuk om zulk soort films te zien.

Deze film is ideaal voor de herfst en winter, om even het zomerse gevoel weer te beleven. Met je familie gezellig op de bank met een bak popcorn en genieten maar!

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Madelon november 3, 2014 at 21:39

    Oh die wil ik ook echt nog kijken!!!!!! Gelukkig is het weer erg herfstachtig deze week, dus dat komt goed uit, hihi.

  • Leave a Reply