Films

Film: Walk of Shame

Titel: Walk of Shame
Regie: Steven Brill
Verschenen: mei 2014
Duur: 95 minuten
Cast: Elizabeth Banks, James Marsden, Gillian Jacobs
Genre: Komedie

Als Meghan (Elizabeth Banks) geen auditie mag doen om de nieuwe vaste nieuwslezeres te worden bij het tv-station waar ze werkt, kan ze wel janken. Gelukkig weten haar vriendinnen het beste medicijn: een wilde avond stappen en heel veel drank. Meghan gaat mee het nachtleven in en wordt de volgende ochtend wakker naast een knappe vreemdeling (James Marsden).. zonder geld, zonder auto en met een lege telefoon. Het enige berichtje dat ze nog krijgt is van haar baas: als ze nu naar de studio komt kan ze alsnog de felbegeerde baan krijgen. Voor haar ligt een avontuurlijke en hilarische trip dwars door Los Angeles op weg naar haar droombaan. Slechts gehuld in een strak, knalgeel cocktailjurkje…

Mening

Ik had de trailer gezien in de bioscoop en het leek me een hilarische film. Een nieuwslezeres die in ’the hood’ terecht komt en een trip moet maken door L.A. om bij haar baan te komen. Echter komt de film wat stroef op gang. Het wordt al leuker als Gordon (James Marsden) in beeld komt tijdens het stapavondje van de vriendinnen. Ik ken hem van 27 Dresses en tsja, ik vind hem gewoon knap. Ze belandt bij hem in bed en ze hebben een gezellige nacht. Als ze ’s ochtends haar voicemail terugluistert, hoort ze dat ze de baan misschien toch nog kan bemachtigen vanwege haar smetteloze reputatie.

Daarna begint Meghan’s tocht door L.A. en ze wordt steeds aangezien voor prostituee in haar te korte en strakke gele jurkje. Begrijpelijk. Haar auto is weggesleept, haar portemonnee ligt in de auto en haar telefoon heeft ze bij mystery stranger laten liggen. Paniek! Echter wil niemand haar helpen, omdat ze voor een crackhoer wordt aangezien. Klinkt leuk, toch? Op papier wel, maar in de film vond ik het vrij ongeloofwaardig. Alsof niemand je wil helpen? Zelfs de politie niet. Ik heb gelachen om de gastrollen die voorbij kwamen in de film, vooral om ’the nigga’s’. Prachtig taaltje. Nee, ik dacht dat Banks meer humor zou hebben, maar het viel me tegen. Laat haar maar Effie spelen in The Hunger Games. Het was eentonig en eigenlijk niet grappig. Het feit dat James Marsden erin zat en dat ik toch nog een paar keer heb moeten gniffelen, maakt deze recensie tot een voldoende, maar anders had het onder de 5,5 gezeten. Jammer, want ik denk dat het script meer in zich had.

 

Rating: 6,3/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.