Films

Film: Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza Titel: Verliefd op Ibiza
Regie: Johan Nijenhuis
Verschenen: januari 2013
Duur: 111 minuten
Cast: Jan Kooijman, Kim Feenstra, Sanne Vogel, Gigi Ravelli, Jim Bakkum, Simone Kleinsma, Marly van der Velden,
Genre: Romantiek, comedy

Ibiza! Het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste DJ’s en mooiste mensen. Op het eiland waar veertigers dertig willen zijn, de dertigers twintig willen zijn en de twintigers de weg kwijt zijn, wordt een uiteenlopende groep personages verliefd op de verkeerde mannen, de juiste personen, en op Ibiza.
Vindt Jacky de liefde bij een jonge lover, of bij haar jeugdliefde? Kiest Kevin voor een leven met de mooie golddigger Elza? En overleeft het huwelijk van Zara en Pim de escapades van Pim?

Mening over Verliefd op Ibiza

Op het zonovergoten Ibiza spelen verschillende verhaallijnen zich af. Kevin (Jan Kooijman) speelt de populaire voetballer die een enorme villa heeft op het party eiland. Zijn golddiggende vriendin Elza (Kim Feenstra) hangt de voetbalvrouw uit en wacht op een huwelijksaanzoek van ‘haar spits’.

Oude rockster Lex (Rick Engelkens) woont ook op het eiland en wordt herenigd met zijn drie dochters. Gestresste carrièrevrouw Zara (Gigi Ravelli), feestbeest Bibi (Marly van der Velden) en twijfelachtige Lizzy (Sanne Vogel). Lizzy gaat aan de slag als partyplanner van het verjaardagsfeest dat Kevin organiseert voor Elza. Ondertussen maken we ook nog kennis met twee tieners die dj’s willen worden en hun manager Lars (Jim Bakkum) die valt voor milf Irma (Simone Kleinsma). Zelfs Armin van Buuren, die de film dicht heeft geplamuurd met zijn dancetracks, heeft een klein rolletje.

Een heleboel verhaallijnen dus die door elkaar heen lopen. De film is absoluut niet Oscarwaardig, maar hey, dat hoeft ook niet. Ik had eerlijk gezegd niet heel veel verwacht van deze film. Ik dacht dat het weer zo’n typische Nederlandse (lees: veel naaktscènes) zou zijn, maar het viel me alles mee. Ik vond het een vermakelijke film. Het acteerwerk is niet overal om mee naar huis te schrijven, maar dat nemen we dan maar voor lief. Het is een vrolijke film met veel zon, zee en feestjes. Een fijne film als je geen zin hebt om na te denken dus.

Rating: 6,5/10

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply mysupersweetlife juni 14, 2013 at 06:37

  Maar een 6?? Ik ben gek op deze film ahaaha! Ga hem zondag weer zien, en kijk er nu al naar uit!
  Liefs

 • Reply Anneke juni 14, 2013 at 10:02

  Ik heb de film niet gezien en was dat eigenlijk ook niet van plan. 😛

 • Reply Joanydvv juni 15, 2013 at 12:41

  Ik vond het ook wel een leuke film voor tussendoor 🙂

 • Reply Annelies juni 15, 2013 at 20:12

  Dit is niet zo mijn ding denk ik. Doet me een beetje denken aan die serie van de jaren ’90 Costa.

  • Reply Tedje juni 16, 2013 at 13:30

   Het is ook door dezelfde regisseur gemaakt, vandaar!

 • Reply tara juni 17, 2013 at 22:13

  ik wil hem graag zien! Ik vind het niet leuk om alleen maar films te kijken waar je bij nadenken moet (:

 • Reply Rachel juni 19, 2013 at 09:32

  Deze film wil ik ook graag een keer zien! Ben zeer benieuwd naar deze Nederlandse film 🙂

 • Leave a Reply