Films

Film: Underworld: Awakening

Titel: Underworld: Awakening
Regie: Måns Mårlind en Björn Stein
Verschenen: 20 januari 2012
Duur: 88 minuten
Cast: Kate Beckinsale, Michael Ealy, India Eisley, Theo James, Charles Dance
Genre: action, fantasy, horror

Selene (Beckinsale), de vampierenstrijdster, is net uit een twaalfjarige cryogene slaap ontwaakt. De wereld is in die periode drastisch veranderd: de mens heeft het bestaan van vampieren en weerwolven ontdekt, en voert een meedogenloze oorlog om beide onsterfelijke soorten uit te roeien.

Mening:
Selene is een vampier en wordt samen met haar grote liefde opgejaagd door de mensen. Net als ze denkt te kunnen ontsnappen weten zij haar te pakken te krijgen. Ze wordt meegenomen en onderzocht. Nadat ze na 12 jaar lang ingevroren is geweest ontwaakt ze in een nieuwe wereld. Samen met degene die haar heeft bevrijd zoekt ze naar veiligheid, maar vooral de veiligheid van degene die haar heeft bevrijd.

Het eerste stuk vond ik best bizar. Het zit vol met moord en bloed en smerige beelden. (Waar ik overigens best van houd, maar ik had het niet verwacht). Ook begreep ik het verhaal niet helemaal. Je wordt in één keer in de verhaallijn gegooid. Ik had geen flauw idee wie wie was en waarom ze achter elkaar aanzaten. Toen ik tussendoor even checkte op internet kwam ik er daardoor ook achter dat dit een deel vier was. Tsja, wist ik veel. Omdat ik het onderwerp en vooral de heerlijke vieze stukjes toch erg interessant vond, keek ik toch door. En dat was het zeker waard. Het is een film vol met actie en heerlijke smerige stukjes. Dit is zeker geen Twilight achtige film, daarvoor is het veel te bloederig en zit er te veel actie in. Ook heb je niet echt het idee dat het vampiers zijn. Geen “glinstering” en prachtige personen die nooit oud worden. Nee, deze zijn bruut, voeden zich, worden ouder en vechten om de aarde voor zichzelf te krijgen. Ik ben echt dol op de film, al vond ik wel dat hij wat kort duurde.
Een reden voor mij om nog drie andere films te kijken over the underworld! Oja en op naar deel vijf dan maar?

 

Rating: 7/10

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.