Films

Film: Under the Tuscan sun

Under the Tuscan sun Titel: Under the Tuscan Sun
Regie: Audrey Wells
Verschenen: september 2003
Duur: 113 minuten
Cast: Diane Lane, Sandra Oh, Lindsay Duncan
Genre: Drama, romantiek, comedy

Als Frances, een schrijfster uit San Francisco die net verlaten is door haar echtgenoot, van een goede vriendin een 10 daagse vakantie krijgt aangeboden ziet zij dit in de eerste instantie helemaal niet zitten. Toch verzamelt zij alle moed en pakt haar koffers. Eenmaal aangekomen in Toscane koopt ze in een opwelling een vervallen villa en stort zich in een avontuur vol onverwachte verrassingen, vriendschappen en romantiek. Een avontuur dat haar leven zal veranderen!

Mening over Under the Tuscan Sun

Frances gaat scheiden van haar man. Tijdens een etentje krijgt ze te horen dat haar beste vriendin zwanger is. Zij kan daarom niet op vakantie naar Toscane. Omdat Frances in een grote dip zit, krijgt zij haar ticket aangeboden. Frances ziet dit eerst helemaal niet zitten, ook niet als ze hoort dat het een gaytrip is dus dat ze geen last zal krijgen van mannen die haar willen versieren. Tijdens de trip koopt ze een vervallen villa die volledig opgeknapt moet worden. Hier gaat zij haar leven verbeteren en over haar ex heen komen. Toch zijn er wat meer tegenvallers dan zij had verwacht. Was dit wel een goede keuze geweest?

Het is een typische romantische komedie. Het verhaal speelt zich af in Itali√ę, waar ik vreselijk dol op ben. Daardoor heeft de film al meteen een groot pluspunt bij mij. De Italiaanse taal komt veel voor en ook de hele sfeer van de Italiaanse levensstijl zie je goed in de film. Frances zie je in het begin van de film als een grote hoop ellende, naar mate de film verder gaat zie je Frances steeds mooier worden. Liefde, drama, maar vooral vriendschap komt er voor in de film. Je leeft erg mee met Frances, omdat er allemaal gebeurtenissen zijn die erg tegenvallen voor haar.
Een heerlijke film voor een vrij avondje, als je even zin hebt in een film waarbij je om de haverklap een grote glimlach op je gezicht krijgt omdat de gebeurtenissen zo mooi zijn in de film.
Verfilming van het boek “Een huis in Toscane” van Frances Mayes

 

Rating: 7/10

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.