Filmrecensies

Film: Unbroken


Titel: Unbroken
Regie: Angelina Jolie
Verschenen: 8 januari 2015
Duur: 137 minuten.
Cast: Jack O’Connell
Genre: Drama, oorlog

Toen de Tweede Wereld Oorlog uitbrak nam Zamperini dienst in de Amerikaanse luchtmacht. In mei 1943 stortte zijn bommenwerper neer boven de Stille Oceaan. Samen met twee andere bemanningsleden overleefde hij 47 dagen op de open zee in een reddingsvlot en werd daarna gevangen genomen door de Japanse marine en naar een Japans krijgsgevangenenkamp gebracht

Mening:
Unbroken vertelt het verhaal van een jonge Amerikaanse jongen. Hij zit bij de Amerikaanse luchtmacht en is een olympisch kampioen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog beland hij in Japan. Nadat hij dagenlang op de open zee heeft moeten ronddobberen, is de volgende bestemming een Japans krijgsgevangenenkamp.
De film laat je een goed en duidelijk beeld zien van hoe de Tweede Wereldoorlog eruit zag in Japan, voor de Amerikaanse luchtmacht. Natuurlijk kennen we allemaal wel het verhaal van WO2, hier in Europa. Natuurlijk kent ook bijna iedereen de verhalen van Japan en de bombardementen. Maar wat gebeurde er omheen eigenlijk? Hoe zagen die kampen er daar uit? Deze film vertelt je dat. Het is een erg langzame film, met weinig spanning en snelheid. Bij deze film gaat het vooral om het verhaal zelf, de inhoud van de film. En niet zozeer of het ook echt een leuke film is om naar te kijken. De beelden zijn ontzettend mooi en het hele verhaal sprak mij enorm aan. Ik was vooral erg benieuwd hoe de kampen er in Japan uitzagen in die tijd. Ook hoe het er daar aan toe ging beschrijft de film heel goed.
Doordat de film erg langzaam gaat, moet je deze film zeker niet kijken als je even vermaak wil. Daarnaast moet je het hele onderwerp ook goed vinden. Je moet interesse hebben voor het onderwerp en ook nog eens langzame films goed vinden. Een hoop bij elkaar om deze film echt goed te vinden, maar mocht dit je stijl zijn, dan is de film het zeker waard om eens te bekijken!

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Madelon mei 17, 2015 at 12:24

  Ik ben altijd geïnteresseerd in WOII dus ik denk dat ik deze film binnenkort absoluut ga kijken!

 • Reply beautifulday4makeup mei 17, 2015 at 14:30

  Dit lijkt mij een interessante film

 • Reply Wendy mei 17, 2015 at 14:32

  Toevallig gisteravond gezien.
  Indrukwekkende film!

 • Reply Fleur mei 18, 2015 at 17:55

  Ik heb toevallig laatst met mijn broertje gekeken en ik vond hem best heftig!
  Heel mooi gespeeld en heel knap ook hoe ze alles hebben gedaan en gemaakt!

 • Reply Esther mei 19, 2015 at 10:57

  Ik ben heel benieuwd naar deze film. De film lijkt mij heel goed.

 • Reply Annelies mei 19, 2015 at 20:05

  Ik vond hem heel interessant en indrukwekkend, maar mijn vriend vond hem inderdaad langdradig. Je moet er de tijd voor nemen.

 • Leave a Reply