Films

Film: Transcendence


Titel: Transcendence
Regie: Wally Pfister
Verschenen: 19 juni 2014
Duur: 119 minuten
Cast: Johnny Depp, Rebecca Hall, Morgan Freeman
Genre: Drama, Mystery, Sci-Fi

Dr. Will Caster (Depp) is de belangrijkste onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij werkt aan een bewuste machine die de collectieve informatie van alles wat tot nu toe gekend is combineert met het volledige spectrum aan menselijke gevoelens. Zijn controversiële experimenten maken van hem het doelwit bij uitstek van anti-technologie extremisten. Wanneer ze Will proberen te vermoorden zorgen ze er onbedoeld voor dat hij in zijn opzet slaagt – deel te nemen aan zijn eigen transcendentie. Voor zijn vrouw Evelyn (Hall) en beste vriend Max (Bettany), beide collega-onderzoekers, is de vraag niet of het wel kan…maar of het wel mag. Hun ergste vrees wordt werkelijkheid wanneer Wills honger naar kennis evolueert naar een schijnbaar grenzeloos verlangen naar macht. En het wordt al snel duidelijk dat hij misschien niet te stoppen is…

Mening:
We zijn de rare rollen van Johnny Depp tegenwoordig wel gewend. Mocht hij een serieuze rol in de toekomst hebben staan, zal dit een schok zijn voor ons allen. Ook hier, in Transcendence, blijkt maar weer al te goed dat een echte normale rol voor Johnny Depp niet is weggelegd. Johnny vertolkt de rol van de bizar slimme Will Caster. Will doet onderzoek naar kunstmatige intelligentie en werkt aan een machine die informatie combineert met menselijke gevoelens. Wanneer mensen een moord op Will plannen wordt hij onbedoeld meegetrokken in zijn eigen project, zijn eigen transcendentie.
Bij het zien van Johnny Depp in de hoofdrol gaat de gedachte al snel uit naar een wat grappigere film die niet al te serieus genomen moet worden. Niets is minder waar, Depp speelt dan wel een gestoorde geleerde, de film is wat je noemt belachelijk eng. Niet dat er thriller aspecten in de film voorkomen, maar puur het feit dat de film gebaseerd kan zijn op de waarheid van de toekomst. Johnny Depp weet met zijn simpele uitstraling, zijn bekende emotie gezicht, de rol geweldig te vertolken. Naast de nodige spanning in het verhaal weet de maker ook de nodige emotie erin te verwerken. Een paar traantjes laten tijdens de film is zeker geen schande.
Fans van Johnny depp kunnen hun hart met deze film gelukkig ophalen. Zijn iets serieuzere rol, weet hij geweldig te vertolken. Zijn tegenspeelster Rebecca Hall past perfect in haar rol, waardoor de film uiteindelijk één groot geheel is.
Soms is de film wat traag, soms weer iets te snel. Een film waar je bij moet opletten dus, maar zeker een film die je eigenlijk niet mag missen.

 

Rating: 8/10

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Karlijn juli 19, 2014 at 22:53

    Hoe gekker de rol van Johnny Depp, hoe leuker de film meestal. Deze film staat sowieso op mijn kijklijstje 🙂

  • Leave a Reply