Films

Film: Toscaanse Bruiloft

Toscaanse Bruiloft Titel: Toscaanse Bruiloft
Regie: Johan Nijenhuis
Verschenen: 30 januari 2014
Duur: 106 minuten
Cast: Jan Kooijman, Sophie van Oers, Lieke van Lexmond
Genre: Romantische komedie

Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, een luxe vrijstaand landhuis in het zonovergoten Italië. Het landgoed ligt in Toscane.
Deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar… twee keer..


Sinds Verliefd op Ibiza heb ik een crush op Jan Kooijman, maar ook op de Nederlandse films. Ik vind ze steeds beter worden en keek daarom ook erg uit naar Toscaanse Bruiloft. Ik verwachtte voordat de trailer uitkwam dat dit dé opvolger zou worden van Verliefd op Ibiza, maar het bleek dat dit twee verschillende films zijn.

Ik vond het een erg leuke film. Veel humor, en daar houd ik van. Ik vond het ook erg leuk dat een “minder bekende” actrice de hoofdrol kreeg in deze film. Ik kende haar in ieder geval niet. Leuk. Het verhaal vond ik wel een beetje cliché, want je dénkt te weten hoe het afloopt maar eigenlijk vindt er een spontane wending plaats in het verhaal. Veel verrassende elementen dus! Ik heb een aantal keren gigantisch in een scheur gelegen, heerlijk vind ik dat.

Toscaanse Bruiloft is een film die je sowieso gezien moet hebben

Ik denk dat dit niet een film is die je perse in de bioscoop moet zien, maar het is zeker wel een film die je ooit gezien moet hebben. Mocht je benieuwd zijn geworden naar Toscaanse Bruiloft, dan kun je hem hier bestellen op DVD.

 

Rating: 7/10

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.