Filmrecensies, Films

Film: Think Like A Man

Think Like A Man Titel: Think Like A Man
Regie: Tim Story
Verschenen: 20 april 2012
Duur: 122 minuten
Cast: Chris Brown, Gabrielle Union, Kevin Hart
Genre: Komedie, romantiek

Het machtsevenwicht in het leven van vier stellen raakt ernstig verstoord als de dames de adviezen uit een populair boek gaan opvolgen om zo meer van hun mannen gedaan te krijgen. Als de heren vervolgens ontdekken dat hun vrouwen precies weten wat hun relatie-tactieken zijn, besluiten ze dat de aanval de beste verdediging is. De strijd der seksen barst los.

Mening
Een film kijken met je vriend kan nog wel eens lastig zijn. Ik kies eigenlijk standaard een romantische komedie, maar hij is die nu wel eens zat. Laatst zat ik op Netflix te kijken en kwam ik de film “Think Like A Man” tegen. De trailer zag er erg veelbelovend uit. Niet een standaard romantische komedie, maar een film vol met humor die draait om liefde.
Deze film draait om het boek “Act like a lady, think like a man”, een boek dat erg bekend is in Amerika. Dit boek is geschreven door Steve Harvey. De vrouwen die in deze film spelen ontdekken dit boek en komen er achter hoe zij de man van hun dromen kunnen krijgen door dit boek. Maar wat nou als de mannen ontdekken dat de vrouwen dit boek vol trucs gebruiken om hen te verleiden? Ik moet zeggen dat ik het een verrassend verhaal vond. Niet zo standaard als de meeste romantische komedies, dus de trailer had dat goed laten zien. Een paar keer zat ik tranen met tuiten te lachen.

Think Like A Man zorgde voor momenten waarbij ik tranen met tuiten aan het lachen was

Ook niet geheel onbelangrijk: Mijn vriend vond Think Like A Man echt super grappig. Ik had expres deze film gekozen om te zien hoe hij hem zou vinden. De film zat boordevol humor en niet teveel romantiek. Precies een goede balans, als je het mij vraagt.
Het einde vond ik wel een beetje cliché, maar dat is vaak toch te verwachten bij een romantische komedie. Toch vond ik Think Like A Man een leuke film en zou ik hem zeker aanraden aan anderen. Deze film is ook zeker een aanrader wanneer de normale romantische komedies een beetje zat bent en op zoek bent naar een betere romantische komedie!

Rating: 7,5/10

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply