Films

Film: The Wolf of Wall Street

Titel: The Wolf of Wallstreet
Regie: Martin Scorsese
Verschenen: januari 2014
Duur: 180 minuten
Cast: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie
Genre: Komedie, crime

Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang ‘king of the world’ kon zijn. Een verfilming van het waar gebeurde verhaal over Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). Op zijn 26e start hij zijn eigen firma Stratton Oakmont. Al snel verdient hij bijna een miljoen dollar per week. Gevolg? Een leven vol bedrog, prostituees, waanzinnige feesten en bergen met drugs. Dat terwijl zijn prachtige vrouw Naomi (Margot Robbie) op hem zit te wachten in hun landhuis. Samen met zijn zakenpartner Donnie (Jonah Hill) bedenkt hij illegale praktijken om geld wit te wassen. Maar dan begint de FBI zich ermee te bemoeien.

Mening

Héél veel cocaïne snuiven en hoeren langs laten komen op kantoor. Dit lijkt de manier om het vol te kunnen houden op Wall Street. Beurshandelaar Mark Hanna (Matthew McConaughy) vertelt groentje Jordan Belfort al neuriënd en borstkloppend in een vol restaurant over de wereld van wereld van Wall Street. Waar het om gaat? Geld, geld en nog eens geld.

Belfort begint eerst bij een groot bedrijf op Wall Street, maar wordt hij al gauw uitgespuwd. Hij vindt daarna een baan bij een klein bedrijf, niet op Wall Street, die centen aandelen verkoopt. De aandeelhouders zijn de gewone mannen met de gewone banen. Niet lang daarna besluit hij samen met Donnie (Jonah Hill) een nieuw bedrijf op te zetten: Stratton Oakmont. Een bedrijf die centen aandelen aan mannen met veel geld. Gladde mannen met nog gladdere verkooppraatjes. Binnen no time verdienen ze miljoenen en smijten ze dat geld dan ook over de balk. Belfort verdient op zijn 26e bijna een miljoen per week. Of het allemaal legaal was wat ze deden? “Absolutely not.”

The Wolf of Wall Street is ontzettend grappig en Leonardo DiCaprio en Jonah Hill leveren een goed staaltje acteerwerk.  Drie uur lijkt lang, maar hij had nog wel even door mogen gaan. Geen een scène is saai door grote dosis aan humor. Ook het camerawerk is erg sterk. Snelle shots volgen elkaar op en daardoor blijft de kijker geboeid.

Rating: 9/10

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Di februari 5, 2014 at 09:45

  Prachtige film, man wat heb ik gelachen. Zo absurd dat het hilarisch wordt.

 • Reply Annelieke februari 5, 2014 at 11:07

  Ik vond hem soms wat te ver gaan, een beetje ongeloofwaardig lijken. Maar zeker een grappige film.

 • Reply Joanydvv februari 5, 2014 at 13:47

  Die wil ik ook nog graag zien. Lijkt me een erg leuke film.

 • Reply Sanne februari 5, 2014 at 18:07

  Mooie recensie! En ik MOET deze film zien 🙂

 • Leave a Reply