Films

Film: The Ugly Truth

Titel: The Ugly Truth
Regie: Robert Luketic
Verschenen: oktober 2009
Duur: 96 minuten
Cast: Katherine Heigl, Gerard Butler,
Genre: Romantische komedie

Controlfreak Abby Richter (Heigl) is hoofdproducente van een tv-programma. De kijkcijfers zijn niet al te best dus wordt Mike Chadway (Butler), presentator van foute mannenshow The Ugly Truth, aangetrokken. Mike doet het erg goed en iedereen wil dat hij blijft. Behalve Abby, want ze vindt hem maar een botte boer. Dan komt Abby de ware tegen en Mike biedt aan om haar te helpen deze charmante arts aan de haak te slaan…

Mening:

Abby is een conservatieve, neurotische workaholic. Als ze op date gaat met een man (die ze via een datingsite heeft gevonden en die voldoet aan al haar eisen), neemt ze een lijst mee met discussiepunten mee. Kortom: ze is een ramp met mannen. Dan wordt relatiegoeroe Mike Chadway een collega van haar en dat botert niet echt. Ze zijn het nooit met elkaar eens en vechten het constant met elkaar uit. Alles wat Mike meldt over vrouwen vindt Abby goor en gemeen (waar ze overigens soms wel gelijk in heeft, want Mike doet nogal platte uitspraken). Toch doet Mike iets met haar wat knappe buurman arts niet met haar doet.. Vanwege Abby’s stuntelige gedrag met mannen besluit Mike haar te coachen in hoe ze praat, waar ze over praat, hoe ze lacht: alles wat ze doet. Als het Mike lukt om Abby en handsome arts Colin met elkaar te koppelen, zal hij ontslag nemen.

Deze film kan ik wel twintig keer kijken. Niet alleen omdat lovely Gerard Butler en hilarische, knappe Katherine Heigl erin spelen, maar ook omdat deze film zo ontzettend humoristisch is. Er zitten heel wat grappige scènes in. Oké, voorspelbaar is de film wel, maar houden we daar juist niet van? The Ugly Truth kijkt heerlijk weg en is zeker geschikt voor een avondje bankhangen met je vriendinnen. Toch kun je hem ook met je vriend kijken, want hey zeg nou zelf, Katherine Heigl is gewoon een hele mooie vrouw. The Ugly Truth is een echte aanrader als je zin hebt om een avondje te lachen en een beetje te zwijmelen.

Rating: 8/10

Tedje (1993) leest het liefst romans, maar een spannende thriller wordt ook altijd gewaardeerd. Ze werkt als freelance content creator en je kunt haar wakker maken voor lekker eten.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.