Filmrecensies,  Films

Film: The Secret Life of Pets

the-secret-life-of-pets
De animatiefilm The Secret Life of Pets is al een tijdje geleden verschenen, maar afgelopen week kwam ik er pas aan toe om deze film te kijken. Een hele film over pratende, schattige diertjes, dat leek me geweldig!

Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdierengeheimen) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.

The Secret Life of Pets speelt zich af in het altijd wakkere New York. In deze film volgen we een aantal huisdieren die in hetzelfde flatgebouw wonen. Zodra de baasjes naar werk zijn, zien we hun avonturen en leren we ze één voor één kennen, met als hoofdpersoon terriër Max. Max heeft een prachtig leven samen met zijn bazin, maar dan dreigt alles in één keer te veranderen. Haar baasje besluit namelijk nog een hond te adopteren, namelijk Duke. En daar is Max het niet mee eens! Maar dan komen de twee in een ongelooflijk avontuur terecht, wat de band tussen de twee voor altijd zal veranderen.

‘The Secret Life of Pets bevat enorm schattige karakters, maar het verhaal is helaas minder sterk uitgewerkt’

Toen een vriendin mij in februari de trailer van deze film liet zien, wist ik zeker dat dit een film voor mij zou zijn. Ik vind animatiefilms op zijn tijd wel fijn, maar niet teveel. Maar een animatiefilm over huisdieren kan er altijd wel in! De gedachten achter deze film vind ik geweldig. Wat doen en denken huisdieren wanneer hun baasjes niet thuis zijn. Het idee is grappig, maar helaas is de film wat zwak uitgewerkt. Hoewel de karakters schattig zijn, waren ze wat oppervlakkig en vond ik de film flauw. Het verhaal kwam traag op gang en wanneer op een gegeven moment het ‘avontuur’ dan écht begint, vind ik dat er teveel in een korte tijdsspanning gebeurt. Kijk, ik kan begrijpen dat deze film wellicht meer op kinderen is gericht, maar geef toe, animatiefilms horen ook voor volwassenen vermaak te zijn. Zoals ik al zei vind ik de karakters ontzettend leuk, maar ik stoorde me aan de net-niet-humor en het vreselijk irritante konijntje. Ja, die stem, die was echt verschrikkelijk. Al met al heeft deze film me stiekem een beetje teleurgesteld, hoewel ik altijd wel kan genieten van schattige hondjes. Daarom krijgt deze film dan ook nét een voldoende.

The Secret Life of Pets

Titel: The Secret Life of Pets
Regie: Yarrow Cheney, Chris Renaud
Verschenen: 3 augustus 2016
Duur: 87 minuten
Cast: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart
Genre: Animatie, Avontuur, Comedy

Rating: 6/10

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

5 Comments

  • Rowan

    Ik had precies hetzelfde! Ik had hoge verwachtingen van de film maar zat eigenlijk de hele tijd met een -__- gezicht te kijken. En de dingen die grappig hoorde te zijn, daar moest ik maar een enkele keer om lachen haha. Ik had het grappiger gevonden als de film zich misschien gewoon in de huizen van baasjes zou plaatsvinden, in plaats van het hele avontuur wat ze meemaken in de stad.

  • Madelon

    Ik vond het wel jammer dat er toch niet veel nadruk meer ligt op wat huisdieren nou echt doen zeg maar als je weg bent, maar dat er een heel avontuur ontstaat. Ik had bij het zien van de trailer in ieder geval een heel andere verwachting van deze film, die dus uiteindelijk verre van uitkwam, haha.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.