Filmrecensies

Film: The Scorch Trials (The Maze Runner #2)

Titel: The Scorch Trials (The Maze Runner #2)
Regie: Wes Ball
Verschenen: 17 september 2015
Duur: 132 minuten
Cast: Dylan O’Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster
Genre: Actie, sci-fi, thriller

In dit tweede deel van de epische Maze Runner saga, krijgen Thomas (Dylan O’Brien) en de andere Gladers te maken met hun grootste uitdaging tot nu toe: het zoeken naar aanwijzingen over de geheimzinnige en machtige organisatie WCKD.
De tocht voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Samen met het verzet binden de Gladers de strijd aan met de superieure kracht van WCKD en ontdekken zij dat de organisatie een schokkend plan voor hen in petto heeft.

Mijn mening:
Het vervolg op The Maze Runner is hier! Als je het boek hebt gelezen moet ik je direct teleurstellen: dit vervolg lijkt in geen enkel opzicht op het boek. Heel jammer, maar naar mijn idee was het een geweldige film. Probeer het te zien als een losstaand iets, dan zal je de film veel leuker vinden. En nee, niet continu alles met elkaar vergelijken.

Ik vind het altijd lastig om een boek en een verfilming los van elkaar te bekijken. Zonder een mening van te voren te hebben. Of zonder verwachtingen. Dit keer is het me goed gelukt en ging ik met hele lage verwachtingen de bioscoopzaal binnen. De film heeft me blij verrast!

Ondanks dat het verhaal totaal niet op het boek lijkt vond ik het een heel spannende film. Ik zat meerdere keren op het puntje van mijn stoel, en soms vond ik het heel eng worden. Er kwamen een soort zombies in voor, en ik vind zombies vre-se-lijk eng. Ze hadden dit goed neergezet, elke keer toen die zombies in beeld kwamen zat ik met mijn sjaal voor mijn ogen te kijken naar de film. Zo eng! (Ik ben dan ook wel een beetje een bangerik en kijk geen enge films, haha) Ook zaten er véél schrikmomenten in de film. Gelukkig was ik niet de enige die schrok, want ik hoorde de halve zaal met me mee gillen op die momenten.

Als je het boek hebt gelezen dan kan de film je tegenvallen, en dat begrijp ik volledig. Niets erger dan de teleurstellingen als je een verfilming kijkt, zeker als je bepaalde verwachtingen hebt van de film en het ineens anders is! Er waren hier en daar wat punten waar ik me aan ergerde (Thomas, je bent echt vre-se-lijk eigenwijs en veel te naïef) en soms gingen bepaalde scenes voor het mooie net wat te snel. Zo jammer! De film duurde al best lang, dus ik snap dat er niet voldoende tijd was, maar het is zo zonde als er iets wordt afgeraffeld. Ik denk dat de film veel beter had kunnen zijn als bepaalde dingen waren weggelaten of minder waren afgeraffeld.

The Scorch Trials heb ik samen met mijn vriend gekeken, hij was erg enthousiast maar had dezelfde ergernissen als ik had. Hij vond het een leuke film en daarom denk ik dat het ook een leuke film is om te kijken met bijvoorbeeld je vriend(in), maar ook zeker een must see als je van Young Adult films houdt. Als je het boek hebt gelezen: verwacht er niet teveel van, dan stelt de film je niet teleur en zal je de film leuk vinden. Heb je het boek niet gelezen: je zult de film heel tof vinden, dat weet ik zeker.

Rating: 7/10

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Daphne september 23, 2015 at 15:04

  Ik vond de film ook echt boven verwachting goed – maar heb de boeken dan ook niet gelezen. En ik ben het met je eens: er zaten sommige momenten in die écht heel mooi waren, maar die best wat langer hadden mogen duren. Prima film!

 • Reply Naomi september 24, 2015 at 09:40

  Ik heb het boek gelezen en vond het tweede boek van de serie juist tegenvallen. Ik ga deze film wel kijken, ook al ben ik wel een beetje bang voor het enge gedeelte. In het boek vond ik dat al eng om te lezen!
  x

 • Reply Eva september 24, 2015 at 19:53

  Ik heb de film ook woensdag bekeken en ik vond hem ook zeeeer goed. Wat me ook opviel, waren de mooie beelden die ze hadden gemaakt! Net als jou zat ik telkens heel gespannen op het puntje van mijn stoel, er gebeurde zoveel in die film! En ik ergerde me juist aan die zombies, ik vond het wat stom en onnozel… En anders vind ik Thomas juist helemaal niet naïef haha! Maar dat is hoe ik hem zie natuurlijk 🙂

 • Reply Esther september 24, 2015 at 21:18

  Ik wil deze film heel graag zien. Ik vind de serie echt geweldig! Maar ik ben wel bang dat hij tegen valt.

 • Reply Kelly september 24, 2015 at 22:49

  Ben superbenieuwd

 • Reply hetboekenik september 25, 2015 at 23:30

  Ik heb het boek gelezen, maar ik wil de film ook gaan zien. Goed om te weten dat ik ze los van elkaar moet zien

 • Reply Els september 29, 2015 at 12:31

  staat op mijn lijstje, boek niet gelezen gelukkig…

 • Leave a Reply