Films

Film: The Raven

The Raven


Titel: The Raven
Regie: James McTeigue
Verschenen: Juni 2012
Duur: 110 minuten
Cast: John Cusack Luke Evans Alice Eve Brendan Gleeson Kevin McNally
Genre: Mystery Thriller

In de fictieve biopic The Raven, genoemd naar een bekend werk van Edgar Allan Poe, is halverwege de negentiende eeuw een seriemoordenaar actief die de verhalen van de schrijver probeert te kopiëren. Poe wordt hier vertolkt door John Cusack die hem neerzet als een worstelend schrijver, platzak en veelal bezopen, die niet echt zijn best doet om vrienden te maken bij zijn uitgever of zijn vakgenoten. De politie roept hem op het matje, maar heeft daarna wel de hulp van Poe nodig om de dader op te sporen. Hij kent immers zijn eigen werk het beste.

Mening over The Raven

Toen ik las waar het verhaal over ging dacht ik: klinkt als een leuke thriller die ik graag wil zien, maar wel een thriller die ‘mee valt’. Toch zijn de moorden die erin worden gepleegd wel iets meer in beeld dan in een “gewoon” detective verhaal, waardoor het een stuk heftiger is om te kijken. Het verhaal is erg spannend en de spanningsboog loopt al vanaf de eerste secondes hoog op. Ik vond het erg op Sherlock Holmes lijken, alleen is deze film iets dramatischer en wat “enger”.

Het nadeel van het verhaal was dat het redelijk voorspelbaar was op sommige momenten. Dat is iets dat ik toch jammer vind want ik hoopte op een ander verhaal. Goed nieuws: toch eindigt deze film anders dan de meeste films, wat het dan toch weer origineel maakt.

Leuk om te weten: deze film is gebaseerd op een boek, dus wellicht is het leuker om het boek eerst te lezen en dan pas de film te kijken. Of juist andersom, als je liever films eerst kijkt en dan leest.

Rating: 7.5/10

Danique V (1993) woont in Haarlem en is werkzaam als content creator bij de Bibliotheek. Naast feelgood, fantasy en thrillers leest ze ook veel non-fictie rondom spiritualiteit.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.