Films

Film: The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower Titel: The Perks of Being a Wallflower
Regie: Stephen Chbowsky
Verschenen: 2012
Duur: 103 minuten
Cast: Emma Watson, Logan Lerman, Ezra Miller
Genre: Drama, romantiek

In The Perks of Being a Wallflower, volgen we de introverte tiener Charlie tijdens zijn eerste jaar op de high school in de jaren ’80. Charlie is het klassieke buitenbeentje: hij is erg stil en leeft in zijn eigen wereld. De enige met wie hij goed contact heeft is zijn leraar Engels. In zijn vrije tijd schrijft Charlie brieven. Dan leert hij de extraverte, aantrekkelijke Sam en haar homoseksuele stiefbroer Patrick kennen.

Mening over The Perks of Being a Wallflower

Over The Perks of Being a Wallflower had ik al veel gehoord, dus ik kon niet wachten om deze film te kijken. Deze film gaat over de stille Charlie die al veel heeft meegemaakt. Charlie vertelt zijn eigen verhaal in de film, maar we krijgen niet veel hoogte van waarom hij nu zo in zichzelf gekeerd is. De film komt wat traag op gang en dat is jammer, want het verhaal is namelijk heel goed. Het duurt te lang totdat we weten wat er nu met Charlie gebeurd is. Charlie heeft een oogje op Sam, maar zij valt altijd op de verkeerde jongens, dus veel kans maakt Charlie niet.

Deze film is anders dan anders. Het gaat over high school, maar niet de high school die we kennen van Mean Girls. Het acteerwerk is steengoed en je ziet hoe de tieners met hun identiteit worstelen. Emma Watson kan zéker meer dan Hermione spelen in Harry Potter en het ook Charlie (Logan Lerman) en Patrick (Ezra Miller) doen het uitstekend. Bovendien zorgt de muziekkeuze voor een heerlijk nostalgisch gevoel. Toch denk ik dat er meer uit deze film gehaald kon worden, het had nog meeslepender en emotioneler kunnen zijn en daar hou ik persoonlijk wel van. Het bleef allemaal een beetje op de oppervlakte en ik denk dat daar bewust voor gekozen is.

Al met al is deze film een goede mix van drama, humor en een liefdesverhaal met een fijn nostalgisch gevoel.

Rating: 7,2/10

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.